НОВИНИ

Все по-горещо ще бъде в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 20.07.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Все по-горещо ще бъде в близките дни времето у нас. В много райони от страната се очакват опасно високи температури, стойности над 35° на сянка.

Днес максималните температури ще бъдат между 31° и 35°, в София - около 30°, по Черноморието - между 25° и 28°. Ще бъде слънчево, със слаб, в Югоизточна България - умерен североизточен вятър.

И утре ще бъде слънчево и още по-горещо, с температури между 32° и 37°, в София - около 32°. В по-голямата част от страната ще остане почти тихо, в източните райони и по Черноморието ще духа слаб, след обяд - умерен вятър от изток-североизток. И по крайбрежието ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са от 26° до 29°, температурата на морската вода е 23°-25°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Много добри условия за разходка и туризъм в планините и утре - предимно слънчево, с умерен северен вятър.

Температурите в курортите ще се повишат още и максималните ще са от 20° на Алеко, 27° в Боровец и Пампорово до 31° в Банско.

Слънчево и горещо ще бъде и в повечето страни от Централна и Източна Европа, на Пиринеите, Апенините както и на Балканите, където още утре температурите на много места ще надхвърлят 35°.

И у нас през следващите дни повишението на температурите ще продължи. Ще преобладава слънчево време с по-голяма вероятност за следобедни превалявания в неделя, главно в планините и в източните райони от страната. Превалявания не са изключени и в понеделник, когато температурите съвсем слабо ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров, Джокович, Надал и Медведев са след заявените за Синсинати
Григор Димитров, Джокович, Надал и Медведев са след заявените за Синсинати
"Това е моят син." Емоционалната реакция на диктора на стадиона за новия световен шампион
"Това е моят син." Емоционалната реакция на диктора на стадиона за новия световен шампион