НОВИНИ

Кирилов: Ясно е кой има най-голям интерес от разпространението на записа и снимките

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:20, 18.06.2020 (обновена)
Чете се за: 01:34 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Правосъдният министър Данаил Кирилов коментира, че олигарси, срещу които се водят процесуално-следствени действия имат най-голям интерес от разпространението на записите и снимките, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов. Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви пред БНТ, че не се припознават в думите на премиера, че БСП е част от компроматната война.

Ден след като премиерът отговори на поредната атака срещу него и видя опити за предизвикване на предсрочни избори, правосъдният министър посочи и кой има най-голям интерес от скандалите.

Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Това са лицата, олигарсите, срещу които се водят оперативно-издирвателни мероприятия, процесуално-следствени действия и респективно и съдебни процеси. Те виждате, че са обединени, без значение в коя точка на земното кълбо са позиционирани. Имаме си и тук, и в съседни държави олигарси, и на Арабския полуостров.

Кирилов заяви, че снимките и записите трябва да бъдат проверени, макар че според него е очевидно, че са манипулирани.

Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Би следвало да се провери дали е извършено престъпление с разпространяването на неистински клеветнически факти и обстоятелства. За мен без да съм прокурор, това е престъпление.

Лидерът на левицата опроверга твърденията, че БСП е част от компроматната война.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно. Следователно е част от всичко това.

Според ГЕРБ атаките се засилват, защото са нарушили различни интереси, за да се запази държавността.

Десислава Атанасова, депутат от ПГ на ГЕРБ: Целта е, че някой се опитва, според мен, да размаха пръсти да каже: аз мога и съм влязал в най-близкия ти кръг и най-близкото ти обкръжение.

БСП са готови за предсрочни избори. ГЕРБ не виждат основание за това.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Имаме решение на нашите колективни органи, че искаме оставката на това правителство и не само. Смисълът не е те да станат, ние да седнем във властта и да се продължава по старому. Смисълът е да се промени моделът на управление.

Десислава Атанасова, депутат от ПГ на ГЕРБ: Не мисля, че има изобщо повод, не е подходящ моментът, защото избори ще има редовни следващата година.

Нинова беше лаконична за думите на премиера, че президентът го е следил с дрон.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Вицове не бих искала да коментираме.

ДПС очакват участниците в скандалите да изяснят какво се случва.

Рамадан Аталай, ДПС: А не да си разменят дроновете и ред други процедури, които са много несериозни и е жалко за страната.

НФСБ отказаха коментар по темата.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Просто няма да коментирам.

От Воля призоваха политиците да се занимават с реалните проблеми.

Веселин Марешки, председател на Воля: Всички политически формации да спрат с тази гнусна компроматна война ли, битка ли. Считаме, че политиката в България стигна дъното.

Според партията на Марешки, скандалите още повече ще отвратят хората от изборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров все още обмисля да ли да играе на US Open
Григор Димитров все още обмисля да ли да играе на US Open
 Продължава изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните
Продължава изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните