НОВИНИ

Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:03, 07.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
клоп гостуването сити тежкият мач света футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че за “червените” предстои “най-тежкият мач в света на футбола”, говорейки преди утрешното гостуване на мърсисайдци на Манчестър Сити.

Сблъсъкът между последните шампиони на Англия е на стадион “Етихад” в неделя от 18:30 часа българско време, като това без съмнение ще бъде дербито на осмия кръг на Висшата лига.

“Това ще бъде много труден мач, надявам се и за двата отбора. Тази година много неща са различни и не може да се правят сравнения с миналата. Обичам тези мачове, обичам подготовката за тях, но това не прави задачата ни по-лесна, ще ни бъде много трудно. Обичаме да играем на “Анфийлд”, това е нашият дом, но не мисля, че имаме различен подход за гостуванията. Не искаме да сме доминиращ отбор у дома и да играем на контраатака като гости, но е възможно това да се случи срещу Ман Сити, заради тяхната класа”, коментира Клоп.

“Миналата година загубихме там, но този мач не може да се сравнява с другите, защото три дни по-рано бяхме станали шампиони и това бе много специален момент за нас. Не е важно дали играем у дома или като гости, важното е да изпълняваме нашия план, да сме смели, да играем футбол и да се защитаваме с всичките си сили. Тогава ще имаме шанс. Но ще бъде много трудно. Това е най-трудният мач в света на футбола”, допълни треньорът на Ливърпул.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриел Донев се бори, но отстъпи на старта в квалификациите на Sofia Open
Габриел Донев се бори, но отстъпи на старта в квалификациите на Sofia Open
Надал обърна Кареньо Буста в Париж
Надал обърна Кареньо Буста в Париж