НОВИНИ

Ключов доклад може да реши съдбата на Борис Джонсън като премиер

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 26.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Ще се наложи ли Борис Джонсън да се раздели с поста си заради поредица от празненства по време на затварянето заради ковид?

Това ще стане ясно в следващите дни с оповестяването на доклада на обществената служителка Сю Грей, която води разследване за събитията на "Даунинг стрийт" 10. Днес пред парламента Борис Джонсън декларира, че няма да подаде оставка.

Докладът наистина е много важен за депутатите от Консервативната партия, които все още не знаят дали да поискат оставка или вот на недоверие.

Всичко сега е в ръцете на депутатите и ако докладът е отрицателен за премиера и се съберат 54 писма с искане за вот на недоверие, такъв трябва да се проведе, коментира Веселин Паунов, кореспондент на БНР в Лондон.

"Много хора, по най-различни причини, могат да искат аз да бъда отстранен, но нека ви кажа защо лидерът на опозицията иска да бъда отстранен - защото знае, че на това правителство може да се има доверие, че ще свърши работата", заяви Борис Джонсън.

В скандала става дума поне за 14 купона, някои от които фрапантни, тъй като се говори за много присъстващи на едно място и консумация на алкохол по време на най-строгите мерки във Великобритания както и по време на траура на кралица Елизабет Втора за смъртта на съпруга ѝ принц Филип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още малко по-топло ще бъде утре
Още малко по-топло ще бъде утре
Какво да правим, ако работодателят нарушава правата ни при работа от вкъщи
Какво да правим, ако работодателят нарушава правата ни при работа от вкъщи