НОВИНИ

Кметът на Калофер: От медиите научих за глобата, още не знам какъв е размерът ѝ

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
08:04, 07.01.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

От медиите научих, че имам глоба, още не знам какъв е размерът, тъй като не съм подписвал никакви документи. Това коментира пред БНТ кметът на Калофер Румен Стоянов след проведеното вчера мъжко хоро, в разрез с противоепидемичните мерки у нас.

Искам да благодаря на всички българи, включително и от чужбина, които ми се обаждаха с призив, че искат да съберат средства и да платят глобата, допълни Стоянов.

Дори да имах възможност, не исках да спра хорото - казвам го честно, защото аз съм един от участниците. Всичко е под мое ръководство, под мои заповеди, така че нека глобата си е само за мен, категоричен е кметът.

Той коментира и вчерашната среща с президента Румен Радев, който разговаря с представители на ръководството на Сдружението на кметове на малки населени места относно предстоящите избори.

Наистина могат да се създадат огромни проблеми в населените места, защото човешкият ресурс липсва. Хората се страхуват да бъдат в секционни комисии, смята кметът на Калофер.

Той определи като провокация твърденията на представители на други населени места, че не са били допуснати да присъстват на срещата с президента.

Вижте повече подробности във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Гетов: Ваксината на "Модерна" има съществени разлики в условията на съхранение и брой дози
Проф. Гетов: Ваксината на "Модерна" има съществени разлики в условията на съхранение и брой дози
Как да използваме безопасно UV лампите за дезинфекция
Как да използваме безопасно UV лампите за дезинфекция