НОВИНИ

Предвиждат нови правила за шофьорските курсове и провеждането на изпити

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 07.01.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити и промени в правилата за шофьорски книжки предвижда правителствен план, който беше приет и от Министерски съвет. Какви са акцентите в новата концепция - това коментира в сутрешния блок "Денят започва" Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Концепцията е противоречива, в нея има неизяснени текстове, но по-важното е, че се слага началото на поетапното обучение - да се започне от детските градини, училищата и тогава да премине в автошколите, както и за опресняване на знанията на действащите шофьори, заяви Йонко Иванов.

Продължаващото обучение би трябвало да се провежда на полигони за специални условия, съвсем различни от тези, на които обучаваме в момента. Ние нямаме възможност да влезем в ситуация на реални условия - например попадане в заледени условия на пътя, само с видеоклипове това не може да стане, категоричен е Иванов.

Концепцията е ок, да, тя ще тръгне. Но хората, които ще работят на тази база, са важните. А ние все още нямаме такива хора. Имаме подготвени кадри, но те не са поканени, допълни още Иванов.

Вижте повече подробности във видеото.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да използваме безопасно UV лампите за дезинфекция
Как да използваме безопасно UV лампите за дезинфекция
Граждани на Исперих събират подписка в подкрепа на лекар
Граждани на Исперих събират подписка в подкрепа на лекар