Кметът на Провадия: Ще предложа да бъдат дадени пари на семейството на завързаното дете

от БНТ
09:34, 30.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Общество

Дете с верига на крака е намерено в училище в Провадия от случаен минувач. Разказахме ви в новините на БНТ още снощи. 14-годишното момиче е ученичка в осми клас на гимназията “Цар Симеон Първи”. По случая е образувано досъдебно производство

Момичето е отглеждано от леля си и е бягало 20 пъти от дома й. Лелята го е връзвала с верига за леглото, като последният път, когато то избягва, успява да изхлузи вригата от крака на леглото.

Жоро Илчев - кмет на Провадия: Момичето е било завързано за леглото, на което спи, с верига. Успява късно вечерта да се освободи, да избяга. След което прекарва нощта в двора на гимназията, в която и учи.

Момичето е проблемно, регистрирано е за кражби, за чести бягания от вкъщи, като кражбите са несъществени, те са такива по-често да докаже, че съществува, отколкото нещо сериозно, отбеляза кметът.

Детето е закарано във Варна в кризисен център, където му е направена съдебно-медицинска и психологическа експертиза.

Аз ще предложа на общинските съветници в Провадия да бъде гласувана помощ за семейството да преодолеят кризата, в която се намират, заяви Илчев.

Началникът на отдел "Закрила на детето" в Провадия Бисерка Йорданова каза, че преди са получавали сигнали за проблеми в семейството. С помощта на МВР тя е откривана при предишните си бягства от вкъщи и връщана обратно.

Йорданова увери, че в момента момичето е в защитена среда и все още не е решено къде ще бъде настанена след това.

Автор: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Реставрират мозайки на Йоан Левиев в подлеза до Баня Старинна в Пловдив
Реставрират мозайки на Йоан Левиев в подлеза до Баня Старинна в Пловдив
Коронавирус е открит у дете от детска градина във Варна
Коронавирус е открит у дете от детска градина във Варна