НОВИНИ

Код жълто за опасни валежи, бури и градушки в 12 области на страната днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 16.08.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Предупреждение от първа степен - код жълто, за значителни количества, силни гръмотевични бури и градушки е в сила за 12 области на страната днес. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 25° и 30°.

Вижте и още в разговора с Христо Христов от НИМХ.

В Източна България времето ще се задържи предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър. В Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 27° и 29°, температурата на морската вода е около 27°, а вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има проливни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен североизточен, а по билата – северозападен вятър.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но превалявания се очакват само на отделни места в планините в Западна България. Температурите бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
90 случая на коронавирус при 2745 теста
90 случая на коронавирус при 2745 теста
Лион подесе поредната изенада и е на 1/2-финал в ШЛ
Лион подесе поредната изенада и е на 1/2-финал в ШЛ