НОВИНИ

Продължава отводняването след пороя в Благоевград

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 15.08.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Пороен дъжд в Благоевград наводни улици, мазета и паркинги в ранния следобед. Няколко автомобила закъсаха заради голямото количество вода.

Обстановката към 20 ч отново е леко усложнена, тъй като заваля дъжд в града, но този път доста по-слабо. Големи количества се изсипаха към 15 часа. За близо час, над града са паднали над 22 л/кв.м. дъжд, съобщиха от НИМХ.

Според специалистите, обемът на водата е бил много над нормата, което е основната причина за големите наводнения, които се образуваха.

Часове отне на отговорните институции да се справят със ситуацията, отводняването продължава.

Заради голямото количество дъжд улиците заприличаха на реки, а придвижването по някои от тях беше затруднено. На места се образуваха големи локви, някои с дълбочина до 30-40 см. Шофьори на коли закъсаха на входа на града и с часове изчакваха пътна помощ.

Само за час, над 20 сигнала са подадени в Пожарната служба в Благоевград. Шест екипа работиха за отводняването на мазета и приземни етажи.

Напълно наводнен е паркингът на една от големите хранителни вериги в града. Там водата отнесе пейки и колички за продукти. Служители на ВиК се опитваха няколко часа да намерят начин за източване на водата.

Веднага след като пороят спря, служители на общинската фирма по чистота излязоха на терен, за да почистят главните пътни артерии от камъни, кал и чакъл, които се бяха свлекли и затрудняваха движението не само на автомобилите, но и на пешеходците.

За утре в Западна България отново е обявен жълт код за опасни валежи и гръмотевични бури.

Автор: Миглена Медарова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Християните отбелязаха Успение Богородично - храмов празник на Бачковския манастир
Християните отбелязаха Успение Богородично - храмов празник на Бачковския манастир
38-и ден на протести в София
38-и ден на протести в София