НОВИНИ

Код жълто за валежи от дъжд и сняг във вторник

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 31.01.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 4 и 9 градуса. Ще духа умерен югозападен вятър. Над по-голямата част от страната ще остане слънчево, но започналото от запад увеличение на облачността ще продължи.

През нощта облачността над цялата страна ще се увеличи, но ще остане почти без валеж. В Източна България ще духа умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около минус 1°.

Утре ще бъде облачно. Вятърът ще се ориентира от северозапад, но през по-голямата част от деня в източните райони от страната ще остане все още от юг и максималните температури ще бъдат в широки граници - от 2° до 9°.

В Западна България още преди обяд ще започнат валежи от сняг. След обяд ще вали в цялата страна – в западната половина сняг, а в източната дъжд. Ще се образува и снежна покривка.

Предупреждение от първа степен, код жълто, е обявено в областите Благоевград, Кюстендил и Перник, където още утре ще натрупа снежна покривка до около 10 см.

Значителна ще бъде облачността и по Черноморието, а след обяд ще започнат и валежи от дъжд. Ще духа до умерен южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад.

Облачно ще бъде времето и в планините, с валежи от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от север-северозапад. Температурите слабо ще се понижат и максималните в планинските курорти ще бъдат от минус 5° на Алеко до минус 1° в Боровец и Пампорово.

През нощта срещу сряда дъждът и в Източна България ще започне да преминава в сняг. В Родопската област ще има обилни снеговалежи. В сряда ще вали в източната половина от страната, като валежите почти навсякъде ще са от сняг, а в югоизточните райони на места ще са значителни. Вятърът от северозапад ще се усили, а температурите ще се понижат.

В четвъртък ще е ветровито и по-често облачно, но вече само на отделни места, главно в планинските райони, ще превалява слаб сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Младенов: Завършваме успешно лагера
Стойчо Младенов: Завършваме успешно лагера
Арда постигна първата си победа в контролите
Арда постигна първата си победа в контролите