НОВИНИ

Кога ще отслабне студеният и бурен вятър - поривите му достигнаха 90 км/ч

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 18.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

И днес беше много ветровито. Поривите на вятъра на места достигнаха до почти 90 км/ч. Бурен северозападен вятър духа и по високите планински части, особено в Стара планина.

През нощта вятърът ще отслабне и ще бъде умерен, все така от северозапад. Ще бъде безоблачно и студено с минимални температури утре между минус 6° и минус 1°, а максималните между 1° и 6°. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще започне да се ориентира от югозапад.

Слънчево време и по Черноморието, с умерен северозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, но след обяд ще отслабва.

Много ветровито ще се задържи през първата половина на деня и в планините, със силен и бурен северен вятър, който по-късно ще започне да отслабва.

Ще бъде предимно слънчево и чувствително по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури в планинските курорти между минус 4° и минус 2°.

Повече слънце ще има и на Балканите, но ще е студено за сезона, особено в южните части от полуострова.

Слънчево ще бъде и на Апенините, и на Пиренеите, както и в Централна Европа. В останалата част от континента ще бъде с валежи, а в Северна Европа ще е и много ветровито.

У нас и в четвъртък ще бъде слънчево, с минимални температури между минус 6° и минус 1°, и максимални - от 5° до 10°. В петък и през почивните дни ще бъде ветровито, а температурите ще се понижат. Ще има и райони с валежи и от дъжд, и от сняг.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абу Даби забрани влизането в града на лица без бустерна ваксина
Абу Даби забрани влизането в града на лица без бустерна ваксина
Анализатори: Започва процес на търсене на решение, ангажиращ България и Северна Македония
Анализатори: Започва процес на търсене на решение, ангажиращ България и Северна Македония