НОВИНИ

Колекция от творби с плъхове на Банкси ще бъде предложена на търг

колекция творби плъхове банкси предложена търг
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:15, 24.06.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Любопитно
Слушай новината

Колекцията от творби с плъхове на Банкси ще бъде предложена на търг, като се очаква да достигне цена до 120 000 британски лири, съобщи Би Би Си.

Няколко от произведенията на плъховете на уличения художник от Бристол ще бъдат предложени на търг на 11 юли и в Лос Анджелис.

Колекцията включва графита Umbrella Rat, който през 2004 г. е напръскан върху голяма стоманена врата на гарата на градско-крайградската железопътна линия в района на Берлин. Предлагат се също така творбите Gangsta Rat и Placard Rats.

Placard Rats на Банкси първоначално е поставен с шаблон върху табела на вестникарска будка в лондонския квартал Грейс Ин Роуд през 2004 г. с надеждата, че минувачите ще добавят свое послание към него. Този, който се продава на търга, обаче е непокътнат и се очаква да се продаде за между 30 000 и 40 000 британски лири.

Umbrella Rat и Gangsta Rat, които бяха напръскани със спрей върху уличен стълб в Единбург през 2009 г., се очаква да бъдат продадени за между 20 000 и 40 000 британски лири, а Placard Rats за между 30 000 и 40 000 британски лири.

Снимки: БГНЕС, архив

Сред другите творби, които ще бъдат предложени на търга, е мозайката Money Bag, създадена от френския уличния художник Инвейдър. Тя е била прикрепена към стената на сграда в Хонконг през 2015 г. Очаква се цената й да бъде между 8000 и 10 000 британски лири.

Мозайка с извънземни, за която се смята, че е една от най-ранните творби на Инвейдър, също се предлага и се очаква да бъде продадена за между 4500 и 6500 британски лири.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тея Николова: Фактът, че не стигнах до медал, ме мотивира допълнително (ВИДЕО)
Тея Николова: Фактът, че не стигнах до медал, ме мотивира допълнително (ВИДЕО)
Кристиян Минковски: Имаме много добро младо поколение (ВИДЕО)
Кристиян Минковски: Имаме много добро младо поколение (ВИДЕО)