Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Комуникационен срив на един от най-големите японски оператори

от БНТ , Източник: БГНЕС
13:30, 03.07.2022
Чете се за: 01:57 мин.
По света
хакери откраднаха личните данни млн японци
Слушай новината

Комуникационният срив на един от най-големите японски оператори Au засегна до 39,15 милиона връзки. Това съобщи в неделя на пресконференция Макото Такахаси, президентът на корпорацията KDDI, която е собственик на оператора. „Повредата засегна потребителите в цялата страна. Общо повредата засегна 39,15 милиона връзки“, каза той, цитиран от местни и чужди медии. Точният брой на отделните потребители не е известен. Работата по възстановяване на комуникацията продължава втори ден, като е планирано да приключи до 17:30 местно време (11:30 българско).

Сривът засегна не само потребителите на мобилни телефони, но и големи услуги. Японското метеорологично бюро не успя да получи данни за времето от около една трета от своите автоматични станции, имаше проблеми с плащането на обществен транспорт в Токио, повреди на банкомати в няколко региона, а Toyota и Mazda съобщиха, че комуникационните услуги в техните автомобили не работят.

Министърът по административните въпроси и комуникациите Ясуши Канеко на отделна пресконференция разкритикува KDDI, че не е успяла да коригира проблема незабавно.

През октомври миналата година друг водещ оператор в Япония, NTT Docomo, също претърпя голям срив. Тогава компанията получи разпореждане от властите да вземе мерки, за да не се повтарят подобни инциденти.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Везенков: Правата ми в НБА са в отбор, който наистина ме иска
Везенков: Правата ми в НБА са в отбор, който наистина ме иска
Предимно слънчево ще се задържи до края на неделния ден
Предимно слънчево ще се задържи до края на неделния ден