НОВИНИ

Конкурсът "Гласът на Камен": Търси се млад тенор с уникален тембър

В Старозагорската опера тази вечер е заключителният гала концерт на Втория международен конкурс за млади тенори “Гласът на Камен“

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 27.08.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

В Старозагорската опера тази вечер е заключителният гала концерт на Втория международен конкурс за млади тенори “Гласът на Камен“. Публиката ще чуе финалните изпълнения на участниците, след които журито ще определи победителите.

Три са белезите, които предопределят уникалността на всеки един човек – неговото ДНК, пръстовите му отпечатъци и неповторимият глас, с който се ражда. Точно уникалният тембър на тенора търси журито в този конкурс за млади певци. Но той е само първото от много качества, които се искат.

"Разбира се, гласът е много важен, но ние в случая търсим този харизматичен тенор, който като излезе на сцената приковава вниманието на публиката. Това е едно качество, което според мен това се дава от Господ и не може да се обясни, и не може да се учи", каза Таня Иванова – организатор на международния конкурс за млади тинори „Гласът на Камен“.

Световноизвестният артист Хосе Кура е един от тези харизматични тенори и отлично знае точно какво очаква от младите певци. Затова е решен тази година журито да търси най-добрия до последно.


"За мен всички са побдители, защото са на финала. Това е като да стигнеш до финал на Шампионската лига - ако си там, значи си добър. Но все пак само един трябва да победи. А за нас победителят трябва да е някой, който в този момент ще ни докаже, че е най-солиден.Това е едно от най-важните неща, по които журито оценява. Не да избере някой който тича наоколо като луд кон, а някой който е достатъчно солиден, за да му дадеш доверието да излезе на сцената", посочи Хосе Кура – председател на журито на международния конкурс за млади тенори „Гласът на Камен“.


Така разпределението на наградите остава неизвестно. И всичко зависи от една последна ария, която всеки от тенорите предстои да изпее.

Автор: Миглена Стойчева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсиите догодина ще бъдат осъвременени с 8.7%
Пенсиите догодина ще бъдат осъвременени с 8.7%
Политически хаос във Франция, Макрон търси премиер
Политически хаос във Франция, Макрон търси премиер