НОВИНИ

Контузия спря устрема на Кузманов в Оейраш

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 09.04.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
контузия спря устрема кузманов оейраш

Втората ракета на България Димитър Кузманов бе принуден да се откаже от по-нататъшно участие на турнира от сериите АТР Чалънджър в португалския град Оейраш, Португалия.

Днес българинът трябваше да излезе за мача си от 1/4 финалите в турнира срещу Гащао Елиаш, но травма в лакътя праща съперника на Мико към полуфиналите.

За съжаление тази травма идва точно в момент, когато Кузманов се намираше в прекрасна форма, като вече записа две победи в Португалия.

27-годишният българин започна ударно, губейки само един единствен гейм срещу австриеца Лукас Мидлер на старта на турнира, а във втория кръг отстрани и поставеният под №3 американец Ернесто Ескобедо с 6:2, 6:2.

В предишния си турнир пък Димитър за първи път в своята кариера достигна до финал в турнир от сериите АТР Чалънджър в Задар. Там в много оспорван сблъсък Кузманов отстъпи на Никола Милойевич с 6-2, 2-6, 6-7(5) след повече от три часа битка.

По план, на Мико му предстоеше да пътува за Южна Америка, където той трябваше да играе в още два турнира, които имаха за цел да гарантират мястото на втората ни ракета в квалификациите за "Ролан Гарос".

Стискаме палци тази травма на родния тенисист в лакътя да не е сериозна и да можем да го видим след малко повече от месец на кортовете в Париж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома нанесе първа загуба на Аякс от 4 месеца насам
Рома нанесе първа загуба на Аякс от 4 месеца насам
На 180 градуса: Момче преодоля психично заболяване и си върна живота
На 180 градуса: Момче преодоля психично заболяване и си върна живота