НОВИНИ

Корнелия Нинова се обяви за избори 2 в 1

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:47, 25.08.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за избори 2 в 1, ако се стигне до нов предсрочен парламентарен вот, като гаранция за висока избирателна активност и представителност.

"Не сме обсъждали датите. Няма засега решение. Нека да видим третия мандат как ще се развие, знаете, че сроковете са обвързващи - връщането на мандата, сроковете, които са уточнени от конституцията. Мисля, че е по-добре 2 в 1 с оглед интереса на избирателите. Не дай Боже, наистина да стане тежка ковид ситуация, три седмици подред хората да ходят на избори, според мен, би предизвикало ниска избирателна активност. Това е проблем за политическата система и за държавността в България. Мисля, че при избори 2 в 1 ще бъде по-висока избирателната активност", каза Нинова.

За третия мандат тя заяви: "Надеждата умира последна, трябва да опитаме всички с разум и с разговори до последно".

На председателски съвет в Народното събрание ръководствата на парламентарните групи обсъждаха предложението за отправяне на покана към представители на Централната избирателна комисия за обсъждане на възможни дати за провеждане на изборите за президент и за потенциални нови парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия евакуира гражданите си от Афганистан
Русия евакуира гражданите си от Афганистан
"Тангра" със специален концерт в памет на Константин Марков
"Тангра" със специален концерт в памет на Константин Марков