НОВИНИ

В Сливо поле настояват трафикът от тирове да минава извън града

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 25.08.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на Сливо поле настояват трафикът от тирове да бъде изведен извън града. Хората се страхуват да пускат децата си навън заради преминаващите камиони. Освен това те разбиват ремонтирания наскоро път.

Централната улица на града е първокласен път, а според жителите на града изпълнява функцията на магистрала, защото свързва Русе и Силистра, а оттам Добрич и Варна. Оттук минават много тирове, дори от Румъния.

Въпреки наслаганите ограничения болшинството от водачите не спазва ограниченията, което дава предпоставки за пътни инциденти. Това е от дълги години, доста произшествия са станали на това място, така че би трябвало да се вземат някакви мерки - смята жител.

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов заяви, че са получени много сигнали от граждани, които са отнесени в общината при Комисията по безопасност на движението.

"Наложи се да направим комплексна проверка на цялата работа, с хора от Пътна полиция - Русе, местното районно управление, да замерим и наистина се оказва, че основната причина за проблема е неспазването на ограничението 50 км/ч в населеното място от водачите по принцип - на леки автомобили, тежки и така нататък", коментира още кметът.

По думите му особено тежко е положението при тировете. Изготвен е проект, на базата на който тази отсечка ще претърпи реформи - скоростта е намалена от 50 на 40 км/ч, а има и проект за 5 повдигнати пешеходни пътеки в същата отсечка.

Камионите разрушават пътната инфраструктура.

"Тежкотоварни автомобили заобикалят ТОЛ ограниченията и се включват да пътуват по тази наша общинска пътна инфраструктура. Проблемът е не, че пътуват, а пътуват точно във времето между 14.00 и 18.00 ч., когато асфалтът е нагрят изключително много. Другото, което е много тревожно, че има тотално масово претоварване на товарните автомобили с около 20 тона от тотала, което означава, че ако композицията трябва да е 40 тона, тя е 60", обясни Валентин Атанасов.

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НС обсъждат вариантите за провеждане на избори
В НС обсъждат вариантите за провеждане на избори
Министър Денков: Нашата цел е да задържим максимално децата в училище
Министър Денков: Нашата цел е да задържим максимално децата в училище