НОВИНИ

Корнелия Нинова: За БСП избори сега означават още хаос

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
18:03, 08.06.2022 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

"За БСП избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност и не може да допуснем това да стане. Най-важно е в краткосрочен план да се приеме актуализацията на бюджета. Нашите предложения са включени в тази актуализация", заяви на извънредна пресконференция на БСП вицепремиерът Корнелия Нинова.

По думите ѝ днес е било свикано извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, ръководството на парламентарната група и министрите в кабинета.

"Ние носим отговорността за участието в това управление и знаем как да продължим напред. Категорично подкрепяме политиката, заявена от премиера Кирил Петков и от "Продължаваме промяната" на борба с корупцията и с модела ГЕРБ. Категорични сме, че ще продължим по този начин. Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и със саботаж на хора от предишния модел. Подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ", допълни Корнелия Нинова.

Тя коментира, че не са заявявали претенции за постове. "Правителство на малцинството ще бъде обсъдено на лидерския коалиционен съвет тази вечер", каза още Корнелия Нинова. Според нея претенцията на "Има такъв народ" за допълнителни 3 милиарда е невъзможна към момента, необоснована, неаргументирана и би ощетила плащания, които са много по-важни.

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

"Изпълняваме си ангажиментите, поети в споразумението. Това, което ни събира, въпреки различията, е споразумението. Придържането към него може да ни гарантира стабилност. Не се притесняваме от избори, намираме ги за нелогични, вредни и неразумни в този момент", коментира още Корнелия Нинова.

По думите ѝ от БСП не са знаели предварително за изявлението на Слави Трифонов.

"Това, което разбрахме на Министерския съвет, е, че има сериозен конфликт между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" с напускането на министрите", добави Корнелия Нинова.

Относно Република Северна Македония тя коментира, че БСП няма да даде съгласие за вдигане на ветото, докато РСМ не изпълнява условията по договора.

Христо Иванов, ДБ: Някой трябва да излезе ясно да каже каква алтернатива предлага

"Целта е с разум и отговорност да гарантираме спокойствие и сигурност на държавата и на хората", каза още Корнелия Нинова.

В неделя ще бъде свикан и Националният съвет на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Желязков въпреки загубата от Сърбия: С такава блокада и Бразилия можем да победим
Николай Желязков въпреки загубата от Сърбия: С такава блокада и Бразилия можем да победим
Глушкова и Стаматова се класираха за втория кръг на тенис турнир в Босна и Херцеговина
Глушкова и Стаматова се класираха за втория кръг на тенис турнир в Босна и Херцеговина