НОВИНИ

Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи по аферата с колумбийския кокаин

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
15:23, 08.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Божидар Божилов от Перник е един от двамата задържани българи по аферата с колумбийския кокаин, конфискуван в Италия. Мъжът е издирван от съда в Триест за трафик на 10 килограма кокаин. Ако бъде признат за виновен, Божилов може да получи до 20 години затвор и 260 000 евро.

Софийският градски съд разгледа мярката на Божилов по европейската заповед за арест. Съдът наложи най-тежката мярка - "задържане под стража". Причината - има опасност да се укрие и да извърши нови престъпления.

Задържаха над 4 тона кокаин в Италия: По каква схема е действал мащабният картел с българска следа?

В съдебната зала мъжът заяви, че работи на черно в строителството. Божилов поиска превод на български език на заповедта, тъй като не владее английски и италиански. Според източници, близки до разследването, перничанинът е направил опит да напусне страната през летище София, когато е бил задържан от полицията.

В съдебната зала Божилов каза, че вчера е трябвало да пътува за Италия, заедно с роднини. Целта била да присъства на дипломирането на дъщеря си, която е студентка.

От прокуратурата заявиха, че Божилов е осъден през 2019 година за наркотици и участие в организирана престъпна група. Освен това е известен и на полицията в Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция
Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция
Шофьор на микробус, пълен с пътници, почина зад волана край Харманли - има ранени
Шофьор на микробус, пълен с пътници, почина зад волана край Харманли - има ранени