НОВИНИ

Предупреждение за валежи в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 08.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат от 25° до 29°, по Черноморието - между 22° и 25°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В часовете след обяд валежи ще има на много места в страната. В някои райони ще са временно интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни количества е обявено в девет области от Западна и Югозападна България.

Предупреждение за локално интензивни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки е обявено и през следващото денонощие в югозападната половина от страната.

Вятърът ще е слаб, от изток-североизток, в източните райони - умерен, от югоизток. Максималните температури утре слабо ще се понижат и ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°, а по Черноморието - между 21° и 23°, каквато е и температурата и на морската вода. По-често значителна ще се задържи облачността и по морския бряг, но ще превалява главно по южното крайбрежие. Ще духа умерен югоизточен вятър, а вълнението на морето ще отслабне.

В планините също ще има валежи, гръмотевични бури и градушки, По-значителни количества се очакват в масивите от Югозападна България.

И в близките дни ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще продължат да се понижават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Костадинов: Няма време да мислим за предния мач с Грузия
Георги Костадинов: Няма време да мислим за предния мач с Грузия
България излиза срещу Англия във важен мач по ръгби
България излиза срещу Англия във важен мач по ръгби