НОВИНИ

Разбраха се за заплатите на служителите в затворите

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
11:47, 08.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Общество
Слушай новината

По-високи заплати за служителите в затворите у нас до края на месеца. Затова се разбраха правосъдният министър и синдикалните организации.

По думите на правосъдния министър Надежда Йорданова увеличението ще е диференцирано, а с колко точно предстои да стане ясно, след като бъдат готови разчетите във Финансовото министерство.

Предвидена е още и реорганизация на работата в системата на затворите. Въпреки това обаче част от синдикалните организации ще излязат тази неделя на националния протест на сектор сигурност.

"След като сме готови с предложението за по-ефективна работа, ще има и съответно увеличение на заплатите. Като конкретните числа ще бъдат сметнати с помощта на Министерството на финансите. Заделен ресурс има", каза правосъдният министър Надежда Йорданова.

"Протест на Синдикат на служителите на затворите на 12-и от 12.00 часа пред сградата на Министерството на правосъдието ще има. В същото време приемам предложението на правосъдното министерство за участие в обсъждането на плана за реорганизация на работата, с оглед постигането на нашето искане за увеличение на работните заплати", каза Цветан Михайлов - секретар на Синдикат на служителите в затворите.

"Ние се съобразяваме с друг синдикат от МВР, т.е. не че се съобразяваме, но търсим тяхното мнение. Ние към момента не намираме основание да излизаме на каквито и да било протести", каза Иван Иванов от Сдружение на синдикатите в Министерството на правосъдието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОЛАФ: България да възстанови 30 милиона евро по европейски програми
ОЛАФ: България да възстанови 30 милиона евро по европейски програми
Станимир Стоилов с остри критики по повод националния отбор на България
Станимир Стоилов с остри критики по повод националния отбор на България