НОВИНИ

Георги Иванов-Гонзо: Нямам никакво желание да съм треньор

Георги Иванов-Гонзо
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 08.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният треньор на националния отбор на България по футбол Георги Иванов-Гонзо сподели, че ще се опита да промени начина, по който играе съставът.

„Трикольорите“ заминават днес за Гибралтар, където ще срещнат местния национален отбор в двубой от груповата фаза на Лигата на нациите. Мачът е утре от 21.45 часа и ще се излъчва по БНТ 1, БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg.

„Отиваме за победа, футболистите, които играят в националния отбор винаги трябва да излизат с тази мисъл. Нормално е да е тежко, когато загубиш така, но всички ние сме професионалисти и гледаме напред“, сподели Гонзо.

Георги Иванов поема тима след оставката на Ясен Петров. Досегашният наставник се оттегли след поражението 2:5 от Грузия в Разград.

„За мен в двата мача отборът не стоя добре, трябва да променим това. Трябва да изпитват удоволствие, че играят футбол. Защото това беше мъка не само за тях, но и за феновете. Категорично заявявам, че няма да играем така“, допълни техническият директор към БФС.

Отборът ни замина за Гибралтар с чартърен полет от Варна.

Според Георги Иванов вече се обсъждат голям брой имена на специалисти, които могат да поемат "А" отбора на България.

„Не съм искал да поемам отбора, така се случи. Загубихме два мача и Ясен Петров напусна. След като се проберем, ще обсъдим треньорския пост. Нямам никакво желание да съм треньор. Доминик Янков и Ради Кирилов са контузени, опитахме да ги възстановим и ги освободихме. Глезенът на Йомов започна да отшумява“, завърши Георги Иванов - Гонзо.

Крилото на Славия и полузащитникът на Лудогорец имат травми, които ще им попречат да вземат участие в предстоящите срещи. На техните места няма да викани други играчи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 дни арест за Ламбе Алабаковски, който подпали културния ни център в Битоля
8 дни арест за Ламбе Алабаковски, който подпали културния ни център в Битоля
Бившият шеф на "Кинтекс": Изнесено е оръжие за 200 млн. с крайна цел Украйна
Бившият шеф на "Кинтекс": Изнесено е оръжие за 200 млн. с крайна цел Украйна