НОВИНИ

Съдът е спрял премахването на автокъщата в Борисовата градина

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
08:55, 08.06.2022 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Борбата за "Борисовата градина" продължава и днес. Съдът спря премахването на незаконните съоръжения в автокъща "Капитолия". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Още вчера сутринта собствениците подали жалба в съда с искане за спиране на изпълнението. Фандъкова заяви, че още днес решението на съда ще бъде обжалвано.

Тази сутрин екипите на Столична община бяха неприятно изненадани, след като късно снощи съдът реши в полза на собствениците на автокъща "Капитолия" да прекрати работата на общината по премахване на незаконните съоръжения.

"За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира, видяхте вчера имаше интересен случай, в който целия екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда с искане за спиране на изпълнението и след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване", заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София.

"Изказана е грижа, че утре може да завали градушка и да наруши цялостта на автомобилите. Същият този съдийски състав февруари месец, когато разсъждаваше и даваше своето допускане по отношение на изпълнението на заповедта не беше преценил, че тогава може да има студове, виелици или ледени дъждове", заяви Здравко Здравков, главен архитект на София.

Тази сутрин собствениците на "Капитолия'' и адвокатът им бяха на място в офиса на автокъщата, но категорично отказаха да коментират.

Втори опит за премахване на незаконни постройки в Борисовата градина (СНИМКИ)

Вижте и още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правят аутопсия на делфините, открити край Ропотамо. Основната хипотеза за смъртта им е войната в Украйна
Правят аутопсия на делфините, открити край Ропотамо. Основната хипотеза за смъртта им е войната в Украйна
Лавров пристигна в Анкара за разговори с турския външен министър
Лавров пристигна в Анкара за разговори с турския външен министър