НОВИНИ

Христо Иванов, ДБ: Някой трябва да излезе ясно да каже каква алтернатива предлага

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
17:41, 08.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Някой трябва да носи отговорност за управлението на страната или да понесе отговорност за това, че тласка към още повече хаос. Някой трябва да излезе ясно да каже каква алтернатива предлага", коментира Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

"Че тази коалиция е трудна и не работи добре не е нищо, което не сме казвали досега, въпросът е сега по-добре ли ще стане и как. Чух господин Трифонов да казва, че слага край на тази агония, само да не се окаже, че тласкаме страната към още по-голяма агония. Моят въпрос е какво следва, всеки трябва да си даде рецептата и да поеме отговорността", допълни Христо Иванов.

По думите му от "Демократична България", въпреки че коалицията е сложна, трудна и неефективна, са работили за това да я подобряват, с цел страната да има управление.

"Продължаваме да настояваме за сериозен, професионален разговор за бъдещето в рамките на коалицията и в рамките на целия парламент. В момента събираме парламентарната група да обсъдим какво ще се случва, но всеки носи отговорност за това дали готви на страната още повече хаос, още повече агония или четвърти избори в рамките на 13 месеца, нас от избори не ни е страх", добави Христо Иванов.

Според него страната не иска нови избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Костадинов: Смятам, че наесен ще има нови избори
Костадин Костадинов: Смятам, че наесен ще има нови избори
Хебър отмъкна още един играч от големия си съперник Нефтохимик
Хебър отмъкна още един играч от големия си съперник Нефтохимик