НОВИНИ

Коронавирусът по света - над 4 милиона заразени

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:45, 10.05.2020
Чете се за: 01:06 мин.
По света

Над 281 000 са вече смъртните случаи от COVID-19 в света. Първоначалното огнище, китайският град Ухан, съобщи за първия случай на зараза от повече от месец.


Броят на инфектираните в Германия се покачва, Великобритания въвежда нова предупредителна система за коронавируса. Тя е петстепенна и е подобна на тази за терористична заплаха. В момента страната е обявена 4-та степен.

Смъртните случаи в Испания за изминалия ден са 143 или най-малкият брой от средата на март.

Петзвезден хотел в Мадрид ще приема гости с предпазни мерки.

Хавиер Хименес, мениджър на хотел в Мадрид: Медицинска сестра ще посреща клиентите, ще мери температурата им и ще им дава ръкавици, маска и гел.

В сметката е включен и тест за коронавирус за 50 евро, както и зала с лекар, етаж за заразени и роботи с ултравиолетова светлина за дезинфекция на стаите. 600 души вече имат резервации за хотела.

Въпреки че още няма официално разрешение, много италианци в Палермо се стекоха на плажа заради топлото време. Италия остава третата най-засегната страна след Съединените щати и Испания по брой заразени.

Заразените в Русия надвишиха 200 000 души. 42 процента от новите случаи са без симптоми. Увеличението на случаите се обяснява с с прилагането на повече тестове -над 5 милиона , а не със засилване на разпространението на заразата.

В съседна Турция разрешиха на хората над 65 години да излязат навън за четири часа, като временно отмениха полицейския час за тях.

Ахмет Байхан последен, жител на Диарбекир: Стоях си вкъщи 50 дни и внуците ми липсват. Никой от тях не ме е посещавал, но Слава Богу вече ни пуснаха навън.

Здравният министър Фахретин Коджа съобщи за продължаващо намаляване на новите случаи на зараза.

В германския град Шютторф се порадваха на техно парти от коли на дистанция.

Холгер Бьош, организатор на партито: Надяваме се скоро рестрикциите да отслабнат и повече от двама души да могат да стоят в кола.

Германия започна да смекчава мерките, но от института "Роберт Кох", който следи пандемията съобщиха за покачване на броя на заразенитe.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1000 нарушители на пътя само за ден в Пловдив
1000 нарушители на пътя само за ден в Пловдив
Мерки в Бургас след гонката на пешеходна зона в Бургас
Мерки в Бургас след гонката на пешеходна зона в Бургас