НОВИНИ

Костадин Костадинов: В понеделник отново ще блокираме работата на парламента

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 16.12.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

"В понеделник отново ще блокираме работата на Народното събрание. Днес режат главите на паметниците, утре ще режат главите на хората". Това заяви в "Говори сега" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Така, както го направихме в четвъртък и петък, макар че в петък самите те (управляващите) не дойдоха, а иначе обясняват колко е важно да се гласува бюджетът. Ако някой си мисли, че след това беззаконие ние ще продължаваме да стоим безучастно, няма да стане".

"Възраждане" са пуснали сигнали в прокуратурата заради демонтажа на Паметника на Съветската армия и са обжалвали всичко.

"Никой от нас не е очаквал, че ще има такова брутално закононарушение. Областната управителка избяга от нас и се скри. Ние имахме уговорена среща, тя впоследствие отказа. Ние влязохме, видяхме документите, няма заповеди. После бяха пуснати някакви документи, свързани с паметника, от които ясно се вижда, че няма заповед за демонтаж", заяви Костадин Костадинов.

По думите му пукнатините са още от момента, в който е бил паметникът е бил излят.

"Тази композиция е издържала повече от 70 години и ако беше толкова опасна, нямаше да се налага да я режат на части, а можеха най-кротко да я бутнат".

Според Костадинов премахването на паметник, който символизира победата над фашизма, представлява реставриране на фашизма. Той коментира и решението на конституционната комисия двойни граждани да могат да стават депутати.

"Хора, които ще влизат в управлението, ще бъдат лоялни към друга държава. Утре легално един човек, който има връзка с България само по лична карта, ще може да стане министър. Пред очите ни убиват държавата".

Вижте разговора във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА надви Левски и стана вторият финалист в турнира за волейболната Купа на България при жените
ЦСКА надви Левски и стана вторият финалист в турнира за волейболната Купа на България при жените
Карло Анчелоти: Възхитени сме от Ендрик
Карло Анчелоти: Възхитени сме от Ендрик