НОВИНИ

Костадин Костадинов: "Възраждане" се утвърди като най-голямата патриотична партия

bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 18.07.2021
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

За втори път и окончателно партия "Възраждане" се утвърди като най-голямата патриотична партия. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в "Денят започва с Георги Любенов". Една от задачата на "Възраждане" е да реабилитира българския патриотизъм и да накара патриотичните избиратели да повярват отново, че може да има автентични патриотични избраници в българския парламент, каза още Костадинов.

По думите му, откакто партия "Възраждане" се е появила и започнала да набира популярност, все повече е започнала да пада подкрепата за казионните патриоти.

"Съответно на тези избори видяхме, че окончателно бяха изхвърлени от политиката, макар и обединени. Те получиха резултат, който е съизмерим с нашия. Провалът за тях е още по-голям. Една част от патриотичните избиратели тепърва ще преодоляват разочарованието си от предателството на своите избраници досега, защото те видяха как тези, които наричаха себе си патриоти, превърнаха патриотизма в една бизнес ниша, в едно предприемаческо начинание, от което се хранеха изключително нечистоплътно", коментира Костадинов.

Той направи прогноза, че в сегашната ситуация е възможно да се състави правителство, но с изключително ниска степен на доверие и ще бъде продукт на едно много сериозно политическо кръвосмешение, което ще има живот около 6 - 7 месеца.

"Дори и да се състави кабинет, той няма да бъде силен, ще бъде безспорно правителство на малцинството. Другия вариант, който се очертава при евентуален трети мандат - да се получи широк консенсус около служебния кабинет, но и това няма да просъществува дълго. Каквато и да било управляваща формация в момента няма как да просъществува без една от партиите на противостоящия лагер", прогнозира Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" коментира и темата за предсрочното освобождаване на главния прокурор. Според него Висшия съдебен съвет няма да освободи Иван Гешев, ще се види обаче какъв е съставът на ВСС и ще стане ясно, че той трябва да бъде подменен.

"Всеки иска да види как ще гласува ВСС в тази ситуация, как всеки член ще мотивира своя глас. Очевидно е, че за голяма част от българското общество Иван Гешев трябва да освободи този пост, очевидно е, че той вече е делегитимиран, няма морално основание да заема този пост. Моето мнение е, че Иван Гешев трябва да отиде в затвора възможно най-скоро. Ходът на служебния кабинет ще делегитимира ВСС", заяви Костадинов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Недялков: Победихме ЦСКА, защото играхме като едно цяло
Антон Недялков: Победихме ЦСКА, защото играхме като едно цяло
Расте броят на жертвите при наводненията в Западна Европа
Расте броят на жертвите при наводненията в Западна Европа