НОВИНИ

Опасно време днес: Предупреждение за гръмотевични бури и градушки

bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 18.07.2021
5106
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за гръмотевични бури и повишена вероятност за градушки е в сила в 7 области в Западна България. В останалите райони от страната остава в сила жълт код за температури между 32° и 37°.

В повечето райони ще бъде слънчево. Около и след обяд отново в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места там ще превали. Ще духа до умерен, в Източните части от страната временно силен източен вятър.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 29 и 32°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на много места в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 25°, на 2000 м - около 18°.

Постепенно понижение на температурите предстои през новата седмица. През първите дни ще има и слънчеви часове, но и краткотрайни валежи и гръмотевици, остава повишена и опасността от градушки. Във вторник ще вали на повече места в Западна и Северна България, в сряда – в източните райони, а в четвъртък – само на отделни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
57 са новите случаи на коронавирус, няма починали
57 са новите случаи на коронавирус, няма починали
Георги Илиев - Майкъла: Изнесоха ни лекция
Георги Илиев - Майкъла: Изнесоха ни лекция