Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Костадин Костадинов: Внесох искане за отказ от депутатския си имунитет, за да се защитя в съда

от БНТ
18:02, 05.12.2021
9110
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Винаги казвам това, което мисля. Те не са страхливи, а дължат постовете си на страха на хората, които се страхуват да не загубят работата и препитанието си". Така аргументира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов първото си обръщение към депутатите от парламентарната трибуна.

В студиото на "Говори сега" Костадин Костадинов коментира и заведеното срещу него дело за всяване на паника и смут. Заяви, че още в петък е внесъл в деловодството на НС искане за отказ от имунитета си, за да може да отиде в съда и да се защити.

"Това, което казах тогава, е, че с въвеждането на извънредно положение няма да се реши проблемът с вирусната епидемия, а че с подобни действия българското правителство създава паника и психоза. Това, което призовах аз, беше да не се поддаваме на паника и психоза. Вируси е имало и винаги ще има и няма нужда да се затварят цели държави затова, че се е появила поредната грипна епидемия", каза той.

Едно от първите неща, което трябва да се направи, е да се премахне търговският статут на болниците, добави лидерът на "Възраждане". По думите му повече от 2/3 от медицинския персонал не е ваксиниран, а онлайн обучението е катастрофа.

"И мен ме е страх. Страх ме е за това, че моите деца не получават добро и качествено образование и това е нещо, което кара и стотици хиляди родители също да се страхуват. Защото се правят експерименти, харчат се 13 млн. лв. за тестове, от които стана ясно, че първо има само 5 положителни, после станаха 10 или 13 и после информацията спря да излиза", каза Костадинов.

Според него има ваксини, които вече са доказани - срещу грип и пневмония, а тези срещу COVID-19 не дават гаранция за предпазване от болестта.

"Продължаваме промяната" ще предложи Бойко Рашков да остане вътрешен министър

Костадинов заяви, че още в началото "Възраждане" са изразили готовност да преговарят с всички партии, но това, по думите му, "няма да предотврати парцелирането на държавата от четворната коалиция".

"Единственото положително, което мога да кажа, е за фигурата на вътрешния министър, защото Бойко Рашков доказа не веднъж, а два пъти, че може да се смачка организираната престъпност, когато става въпрос за купуване и продаване на гласове. Благодарение на него до голяма степен се получиха тези резултати на изборите", каза Костадинов.

Приоритетите на "Възраждане" са справянето с демографската катастрофа, здравния апокалипсис и образователната катастрофа.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов, ГЕРБ: Президентът се намесва пряко в назначенията в бъдещия кабинет
Даниел Митов, ГЕРБ: Президентът се намесва пряко в назначенията в бъдещия кабинет
Мартин Димитров: "Демократична България" все още не е решила дали да излъчи свои министри
Мартин Димитров: "Демократична България" все още не е решила дали да излъчи свои министри