НОВИНИ

Костадинов към Борисов за сглобка между ПП и "Възраждане": ГЕРБ трудно преживяват загубата

Резултатите на "Възраждане" от вота са незадоволителни, допълни Костадинов

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:56, 07.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов с първи коментар след вота в неделя. Относно обвиненията на Бойко Борисов, че вече има нова сглобка между "Възраждане", ПП-ДБ и БСП и че на местно ниво са работили срещу ГЕРБ Костадин Костадинов заяви, че ГЕРБ трудно преживяват загубата в градовете.

"Защо Борисов не реагира толкова болезнено при загубата на София. Тук Хекимян беше трети. Това логично ли е. Въпреки това Варна им е проблем. Фандъкова спрямо Портних е академик", смята Костадинов.

Той уточни, че може би Борисов няма притеснение за София, защото е сигурен, че тук може да има някаква договорка, докато във Варна няма как.

"Всички тези приказки са заради болката, че са загубили първия и втория голям град. Няма нова коалиция, има само една и тя е между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Ако все пак иска да е последователен, то нека Борисов да подкрепи нашия вот на недоверие срещу правителството", каза Костадинов.

По думите му анализът на резултатите на "Възраждане" показва няколко важни извода.

"От 247 общини участвахме в местните избори в 245 общини и то самостоятелно. Вкарваме 201 общински съветници и печелим един кмет на община", допълни лидерът на "Възраждане".

Той подчерта, че са заложили по-високи критерии.

"Резултатите не ни задоволяват. На първо място имаше ниска избирателна активност, имаше купен и корпоративен вот, те изкривиха и изборните резултати. Все пак с тези наши 201 общински съветници, макар да не са бройката, която искахме, ни дава възможността да бъдем важен фактор в местната власт. Ние сме сигурни, че можем да разчитаме на нашите хора", поясни Костадин Костадинов.

Той коментира, че с тяхна помощ са "счупили феодалните модели, където от години управляват едни и същи". "За съжаление замяната става с друга отново феодална зависимост", каза Костадинов.

Деян Николов, кандидатът за кмет на София, заяви, че в столицата е спечелила апатията.

"36% избирателна активност за София е ниска. Горд съм, че "Възраждане" запази принципите си и не влезе в никакви коалиции с други организации по райони, села, феодали", подчерта Николов.

Той обяви, че ще влезе в СОС като общински съветник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влак прегази двама работници на НКЖИ в София
Влак прегази двама работници на НКЖИ в София
Тагарев: Вот на недоверие заради отбраната ще е добра възможност да обясним политиката си
Тагарев: Вот на недоверие заради отбраната ще е добра възможност да обясним политиката си