НОВИНИ

Козмин Моци пред БНТ: В последните два мача Лудогорец показа истинското си лице

козмин моци бнт последните два мача лудогорец показа истинското лице
bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 23.07.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци беше специален гост в предаването "Арена спорт", за да коментира старта на новия сезон за разградчани, който започна с някои колебливи изяви, но в последните два двубоя тимът показа различно лице.

По думи на Моци за футболистите на "орлите" е било много важно да реагират бързо след загубите от Крумовград и Балкани и те са го направили, което пък сега може да им помогне в предстоящите дуели срещу първенеца на Словения Олимпия Любляна в Шампионската лига.

"Вярно, че започнахме по-трудно, но в последните няколко мача отборът започна да показва истинските си качества. Според мен това е истинското лице на Лудогорец. Не за първи път започваме по този начин. Важното е, че момчетата реагираха бързо и успяха да отстранят Балкани, а срещу Етър също постигнахме добър резултат. Това беше важно преди мача с Олимпия Любляна. Чака ни труден двубой срещу тях. Все пак са шампиони на Словения и разполагат с добри футболисти. Важното е нашите момчета да излязат на 100% и да спечелим мача в Разград", започна румънецът.

Един от директорите в разградския клуб бе категоричен, че на дневен ред никога не е седяла смяна на старши треньора Ивайло Петев, въпреки че имаше подобни информации.

"Ивайло Петев е много важен за Лудогорец. Той е един много добър треньор, който си върши работата. През главите ни изобщо не е минавала подобна идея за раздяла. Никой няма да го сменя. Ние вярваме много на Ивайло и сме сигурни, че той ще постигне добри резултати", сподели бившият защитник.

"Търсим добри футболисти, които да ни помогнат за нашата цел - Шампионска лига. За Руан адаптацията може да е по-дълга, защото той идва от Бразилия. Другите момчета вече са играл в Европа. Наясно сме с това, че са позволени само до 20 чужденци, така че може и ние да продадем някои играчи", допълни още той.

9-кратният шампион на България с Лудогорец сподели и кои според него ще бъдат основните конкуренти на тима през този сезон в спора за първото място, като не пропусна да се върне и към драматичния завършек на изминалата кампания.

"Със сигурност отново ще има битка до края. Виждате колко пари дадоха от ЦСКА, за да направят силна селекция. ЦСКА 1948 също са един много силен отбор. Да не забравяме и Левски, които според мен също могат да се намесят в битката за титлата", каза техническият директор на разградчани

"Малко се бях притеснил, когато не всичко беше в нашите ръце. След мача на "Армията", когато спечелихме с 1:0 бях на 99% сигурен, че ще станем шампиони", завърши Козмин Моци.

Цялото интервю с Козмин Моци, в което той говори за бъдещето на Тодор Неделев и за своето минало като футболист на Лудогорец гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион се вряза в мантинела и затрудни движението по магистрала "Тракия"
Камион се вряза в мантинела и затрудни движението по магистрала "Тракия"
Над 2000 българи живеят или работят на о. Родос, засега няма данни за пострадали наши сънародници
Над 2000 българи живеят или работят на о. Родос, засега няма данни за пострадали наши сънародници