НОВИНИ

Крадци във Варна взимат гумите на колите заедно с джантите

bnt avatar logo
от БНТ
22:48, 05.02.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Регионални
Слушай новината

Пореден случай на кражба от автомобил във Варна. От колата на млад мъж са били откраднати три от гумите, заедно с джантите. Посегателството е било през нощта, докато автомобилът е бил паркиран пред жилищен блок.

Когато миналия петък Асен Стоянов тръгва за работа не е предполагал, че ще намери колата си в това състояние.

"Никакви други видими щети, но доста нагло, доста грубо. Кражба извършена от хора, които явно имат нужда от тези джанти", каза потърпевшият Асен Стоянов.

Автомобилните гуми били чисто нови, сложени през ноември миналата година. А общата стойност, заедно с джантите, е 1200 лева. Асен предполага, че това е кражба по поръчка.

"Не са успели да развият четвъртата джанта, като може би са били прекъснати, нещо се е случило. Колата е на камъни, на гуми, имаше и един крик, но от полицията го взеха, за да го изследват", каза Асен Стоянов.

На същия този паркинг, само че преди месец от колата на негова съседка са откраднати и четирите гуми с джантите. Потърпевшите споделят, че мястото е удобно за подобни посегателства.

"Не е осветено, няма тротоари, няма улично осветление и въобще няма нормални условия за един нормален квартал, даже ние сме в един от престижните квартали на Варна", каза Стоянов.

От полицията съобщиха, че за миналата година е имало 13 случая на откраднати гуми с джанти, но едва две от кражбите са разкрити. Три от случаите са били в този квартал.

От полицията призовават хората да не оставят ценни вещи в колите си. Не става ясно обаче, как да опазят гумите и джантите.

Автор: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спелеологът доц. Стоев за инцидента със Скатов: Липсата на техническа подготовка води до умора и грешки
Спелеологът доц. Стоев за инцидента със Скатов: Липсата на техническа подготовка води до умора и грешки
Захари Карабашлиев: Кризата изкарва от нас това, което вече имаме
Захари Карабашлиев: Кризата изкарва от нас това, което вече имаме