НОВИНИ

Кралските особи - живот след "Мегзит"

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:53, 07.03.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Любопитно

Принц Хари и съпругата му Меган ще си останат кралски особи, независимо дали имат титла, или не. След като миналата седмица той пристигна във Великобритания, сега към него се присъедини и съпругата му.

Бляскави. Така британските таблоиди определиха Хари и Меган след първата им съвместна изява на Острова, откакто вече не живеят в двореца. Младото семейство е в Лондон, където през следващите дни ще участва в последните си ангажименти към Кралицата. Макар и оттеглянето да означава и че Хари ще бъде лишен от военните си звания, той не скри, че все така се чувства като част от британската армия.

Принц Хари: Бях късметлия, че имах честта да бъда капитан, да бъда един от вас. Знайте, че винаги можете да разчитате на мен.

Хари вече повече от седмица е в Лондон, където първо призова да не бъде наричан "принц", а след това настоя за среща на четири очи с баба си - Кралица Елизабет Втора. Двамата са разговаряли в продължение на няколко часа, а тя го е уверила, че винаги ще бъде нейният любим внук, независимо от изборите, които прави в живота си. Единственото, за което Елизабет Втора е изразила огорчението си, е фактът, че правнукът ѝ Арчи е останал в Канада, а не е пристигнал заедно с майка си Меган.

Мегън Маркъл: Хубаво е да се върна обратно. Имам късмет, че мога да бъдат тук заедно със съпруга си и съм много щастлива.

Смята се, че съвсем скоро бившата американска актриса ще направи опит да поднови кариерата си. С какво, освен с благотворителност, ще се занимава принц Хари, обаче, все още е загадка. Двамата са категорични, че могат да бъдат финансово независими и няма нужда да бъдат издържани от Короната и данъкоплатците. Последната им официална проява заедно с останалите членове на кралското семейство, ще бъде в понеделник, когато заедно с принц Уилям и съпругата му Катрин, ще придружат Кралицата в Уестминстърското абатство за Деня на нациите от британската общност.

Все така активни остават престолонаследника Уилям и съпругата му. Тази седмица двамата за посетиха Ирландия, а визитата им нямаше как да се размине и без чаша освежаваща студена бира.

Принц Уилям: Знаете ли, преди няколко години баба ми посети тази пивоварна. Тогава всички бяха смаяни от умението ѝ да налива бира по съвършен начин. Дами и господа, трябва да ви кажа, че рядко може да ми се случи да последвам кралицата в пъб.

Активни членове и такива, които не желаят да са под светлините на прожекорите - британското кралско семейство за пореден път доказа, че умее да привлича интереса, независимо какво прави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: На пристанище „Бургас“ ежедневно пристигат стоманени тръби за "Балкански поток"
Борисов: На пристанище „Бургас“ ежедневно пристигат стоманени тръби за "Балкански поток"
Предлагат на търг вещи на "Бийтълс"
Предлагат на търг вещи на "Бийтълс"