Кралските особи - живот след "Мегзит"

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:53, 07.03.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Любопитно

Принц Хари и съпругата му Меган ще си останат кралски особи, независимо дали имат титла, или не. След като миналата седмица той пристигна във Великобритания, сега към него се присъедини и съпругата му.

Бляскави. Така британските таблоиди определиха Хари и Меган след първата им съвместна изява на Острова, откакто вече не живеят в двореца. Младото семейство е в Лондон, където през следващите дни ще участва в последните си ангажименти към Кралицата. Макар и оттеглянето да означава и че Хари ще бъде лишен от военните си звания, той не скри, че все така се чувства като част от британската армия.

Принц Хари: Бях късметлия, че имах честта да бъда капитан, да бъда един от вас. Знайте, че винаги можете да разчитате на мен.

Хари вече повече от седмица е в Лондон, където първо призова да не бъде наричан "принц", а след това настоя за среща на четири очи с баба си - Кралица Елизабет Втора. Двамата са разговаряли в продължение на няколко часа, а тя го е уверила, че винаги ще бъде нейният любим внук, независимо от изборите, които прави в живота си. Единственото, за което Елизабет Втора е изразила огорчението си, е фактът, че правнукът ѝ Арчи е останал в Канада, а не е пристигнал заедно с майка си Меган.

Мегън Маркъл: Хубаво е да се върна обратно. Имам късмет, че мога да бъдат тук заедно със съпруга си и съм много щастлива.

Смята се, че съвсем скоро бившата американска актриса ще направи опит да поднови кариерата си. С какво, освен с благотворителност, ще се занимава принц Хари, обаче, все още е загадка. Двамата са категорични, че могат да бъдат финансово независими и няма нужда да бъдат издържани от Короната и данъкоплатците. Последната им официална проява заедно с останалите членове на кралското семейство, ще бъде в понеделник, когато заедно с принц Уилям и съпругата му Катрин, ще придружат Кралицата в Уестминстърското абатство за Деня на нациите от британската общност.

Все така активни остават престолонаследника Уилям и съпругата му. Тази седмица двамата за посетиха Ирландия, а визитата им нямаше как да се размине и без чаша освежаваща студена бира.

Принц Уилям: Знаете ли, преди няколко години баба ми посети тази пивоварна. Тогава всички бяха смаяни от умението ѝ да налива бира по съвършен начин. Дами и господа, трябва да ви кажа, че рядко може да ми се случи да последвам кралицата в пъб.

Активни членове и такива, които не желаят да са под светлините на прожекорите - британското кралско семейство за пореден път доказа, че умее да привлича интереса, независимо какво прави.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов: На пристанище „Бургас“ ежедневно пристигат стоманени тръби за "Балкански поток"
Борисов: На пристанище „Бургас“ ежедневно пристигат стоманени тръби за "Балкански поток"
Предлагат на търг вещи на "Бийтълс"
Предлагат на търг вещи на "Бийтълс"