НОВИНИ

Оперативният щаб: Няма положителни проби на коронавирус у нас

Надежда Василева
от Надежда Василева
08:20, 07.03.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
Още
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Няма потвърден случай на коронавирус у нас. Това стана ясно тази сутрин на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. 99 потенциални пациенти са изследвани през изминалия ден, като всички проби са отрицателни. Това съобщи началникът на Военномедицинската академия проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

А като пример за отговорно поведение беше даден шофьор на ТИР, който си е у нас и от 10 дни спи в кабината на камиона си, за да предпази семейството си от евентуално заразяване с новия коронавирус.

98 страни по света са засегнати от вируса. В региона има 45 случая в Гърция, 9 в Румъния, 3 в Северна Македония и 11 в Хърватия. В Сърбия вчера обявиха първия потвърден случай. От оперативния щаб съобщиха, че днес предстои изследване на още проби у нас.

ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА: Засега мога да кажа само които във ВМА ги очакваме - 20 ще бъдат заложени пробите, от които 6 са на пациенти, които са лежали карантинния си период във ВМА и ще трябва да получат втора отрицателна проба, за да бъдат освободени вкъщи. Вчера бяха освободени трима пациенти. Няма положителни проби към днешния ден.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
49 души са починали от коронавируса в Италия само за ден
49 души са починали от коронавируса в Италия само за ден
Ветровито време днес, захлаждането продължава
Ветровито време днес, захлаждането продължава