НОВИНИ

Кралското семейство почете поотделно покойната Елизабет Втора (СНИМКИ)

кралското семейство почете поотделно покойната елизабет втора снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:15, 09.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Европа
Слушай новината

Принц Уилям и Кейт Мидълтън поднесоха цветя по време на служба в катедралата "Сейнт Дейвид" в Уелс по случай първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора. Кейт се появи пред публиката в бордо рокля, шапка и подходящи обувки. Тя постави букет от бели рози пред снимка на кралицата. А след официалната церемония разговаря с фенове, които се бяха събрали край катедралата.

Междувременно принц Хари направи тайно посещение в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор, където е погребана кралицата. Той положи венец до портрет на покойната му баба. Уточнява се, че Хари е пристигнал във Великобритания без съпругата и децата си.

Една година от смъртта на кралица Елизабет Втора

Фактът, че принц Хари ще се върне във Великобритания за първата годишнина от смъртта на баба си, стана известен в края на август. В същото време запознати изясниха, че Хари няма да общува с брат си принц Уилям и баща си крал Чарлз Трети.

Макар поводът е добра възможност за семейството да „уреди различията си“ в „памет на покойната кралица“, връзката между херцога на Съсекс и неговия брат и баща остава „здраво паднала на дъното“ след критиките на Хари към семейството.

Крал Чарлз и кралица Камила почетоха Елизабет Втора в малка църква край замъка Балморал

Крал Чарлз Трети също по-рано отдаде почит на майка си, кралица Елизабет Втора. По повод годишнината от смъртта ѝ той публикува неин портрет, който досега не е представян на широката публика. Снимката на Елизабет е направена в Бъкингамския дворец на 16 октомври 1968 г., когато кралицата е на 42 години. Елизабет Втора почина в резиденцията си в Балморал на 8 септември 2022 г. на 96 години.

снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жулиета Канталупи вече няма да работи в Италия
Жулиета Канталупи вече няма да работи в Италия
Словения надви Италия в спора за 7-ото място на баскетболния Мондиал
Словения надви Италия в спора за 7-ото място на баскетболния Мондиал