НОВИНИ

Красен Кралев: Не подценявайте жестокостта на коронавируса

красен кралев подценявайте жестокостта коронавируса
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 07.09.2020
5941
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Изписаха спортния министър Красен Кралев от УМБАЛ “Света Марина” във Варна. Той бе диагностициран с коронавирус на 23 август. От днес лечението му продължава в домашни условия. Кралев благодари на лекарите за всичко, което правят за пациентите в интензивното отделение.

Как е протекло заболяването при него и колко тежко е било министърът сподели във Фейсбук профила си.

Скъпи приятели, не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество.
От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага.
Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован!
Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки.
И пазете лекарите – ще ни трябват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов: Само обединени – българите извоюват победи
Валери Симеонов: Само обединени – българите извоюват победи
Очаква се утре "Илинден - Ексохи" да бъде отворен, но само за товарни камиони
Очаква се утре "Илинден - Ексохи" да бъде отворен, но само за товарни камиони