НОВИНИ

Красен Кралев: Руди Гела раздаде щедро пари на приятелския си кръг

радостин василев сигурност последват хора ndash следващите дни видите
bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 16.09.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият министър на спорта Красен Кралев излезе с остра публикация в официалния си профил във Фейсбук срещу доскорошния ръководител на ведомството Радостин Василев, който Кралев нарича "Руди Гела".

Красен Кралев изброи какви спорен него злоупотреби е извършил министъра на спорта в последното редовно правителство:

"Това са част от злоупотребите на Руди Гела, установени до момента. Тези измами са направени само за 7 месеца. Представете си, какво ще стане, ако тази шайка крадци управлява 4 години!”

Една организация в деня на сформирането си получава 500 000 лв., без нула ден административен опит.

1,7 млн. за софтуерен продукт се дават за управление на спортните бази. Реалната стойност на продукта не надхвърля 400 000 лева, освен това той е абсолютно ненужен за дейността на Национална спортна база.

Руди раздаде щедро пари на приятелския си кръг. Кантората, в която работеше вече печално известната Лена Бориславова, получи 117 349,80 лева. Уреди близкия си приятел Велислав Йонев от адвокатско дружество "Йонев и Канчелов" с договор с тотото за 67 200 лева, с министерството за 23 040 лева, със спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" за 6600 лева и с това в Плевен за 2250 лева. Дори назначения от него за директор на ВОП Кирил Веселински прибра 14 400 лева от тотото.

Тотото сключи рекорден договор за реклама в метрото за 2 милиона лева с фирми на свързани лица - без обществена поръчка или какъвто и да е търг.

1 млн. и 100 хил. са дадени за рекламна кампания с дипляни.

Предвидени бяха 15 милиона лева за “Арена Бургас", въпреки ангажимента на строителя да я завърши при предвидения бюджет. С други думи, сумата трябваше да се усвои от правилните хора. Или готвената кражба бе за минимум 10 млн. лева.

Отделен бе 1 милион лева за "проектиране" на възстановяването на басейн "Червено знаме", въпреки категоричните мнения на експерти в тази сфера, че комплекса във вида си от 1986 г. не може да функционира и не е ефективен. Или още средства за усвояване от правилните хора.

Пусна обществени поръчки за изграждане на игрища за минифутбол на стойност около 450 000 лв. всяко. Само преди година, последните игрища с осветление, които нашата администрация изгради, бяха на стойност 150 000 лв., т.е. кражбата е за минимум 250 000 лв. на игрище.", гласи публикацията на Красен Кралев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Умарпашаев не успя да спечели бронза на Световното по борба, Батаев стигна репешажите
Умарпашаев не успя да спечели бронза на Световното по борба, Батаев стигна репешажите
Ботев Враца ознаменува завръщането на Моралес с победа над Хебър в София
Ботев Враца ознаменува завръщането на Моралес с победа над Хебър в София