Красимир Инински: Стойка има сили и за златния медал

от БНТ
14:40, 01.08.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Бокс
красимир инински стойка сили златния медал
Снимка: Костадин Андонов / Start-photo.bg
Слушай новината

Президентът на българската федерация по бокс - Красимир Инински, бе изключително щастлив и развълнуван от успеха на Стойка Кръстева.

Той поздрави националката ни за достигнатия полуфинал на олимпийския турнир в категория до 51 килограма и изрази увереност, че тя може да покори и върха в Токио.

„Трудно се намират думи в момента. Напълно заслужен успех. Щастлив съм, че с усърдието и упоритостта си Стойка написа името си в историята на българския бокс. Водихме много разговори с нея през годините, че тя има класата и уменията, за да достигне до най-високото ниво. Успяхме да я убедим да се върне на ринга, след като си бе взела почивка, като всичко това е доказателство за нейните качества. Убеден съм, че Стойка няма да се задоволи само с този полуфинал. Тя е пример, че трябва да се работи постоянно и никой не трябва да се отказва. С усилия и труд се постигат нужните резултати. Много съм щастлив, най-вече и заради начина, по който Стойка постигна този успех. С убедителна и много качествена игра. Страхотно представяне, за което поздравявам както нея, така и целия щаб, който се труди неуморно, за да стигнем до този резултат. Но пак казвам – Олимпийските игри не са приключили. Тя има сили за златото и съм убеден, че ще покаже това и в предстоящия полуфинал”, каза за БФ Бокс Красимир Инински.

Спечеленото отличие от Стойка Кръстева е първо в историята на женския бокс в България. Досега от Олимпийски игри страната ни има 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала, като последният бе дело на Тервел Пулев в категория до 91 килограма от Лондон 2012.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Базар на грамофонните плочи събира меломаните на София
Базар на грамофонните плочи събира меломаните на София
Бразилия победи Франция във волейболен трилър
Бразилия победи Франция във волейболен трилър