НОВИНИ

Криминално проявен шофьор стреля с газов пистолет и нападна мъж след засичане на пътя

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:08, 22.08.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Пореден случай на агресия на пътя. Криминално проявен шофьор стреля с газов пистолети нападна мъж на пътя след засичане в Добрич. Нападателят е задържан в ареста. Пострадалият шофьор е настанен за лечение в болница със счупен нос и комоцио. Районната прокуратура в Добрич води досъдебно производство за хулиганството на пътя.

Грозната сцена, която по чудо не е завършила с фатални последици, се е разиграла вчера, около 11 часа на изхода на град Добрич посока Варна. Пострадалият Пламен Михов твърди, че шофьор на черен джип е направил обратен завой и му е отнел предимството.

"Избягвайки удара, преминавам в лявата лента. Той остана отдясно и започна с агресивни жестове да ме подканя да спра автомобила за саморазправа", разказа Пламен Михов.

Илиян не се подал на провокациите, но шофьорът по думите му започнал да го преследва.

"Извади автомат или автоматичен пистолет, не знам. Изстрелите бяха доста често в къс интервал от време. Стреля във въздуха. Стреля и по автомобила", разказа Пламен Михов.

Започнала гонка, шофьорът на джипа направил три опита да изблъска Пламен от пътя и в крайна сметка успял.

"Той агресира много и с тежки удари в лицето и в гърдите нанасяше заедно с оръжието вътре в автомобила нанасяше над мен. Успях да го отблъсна и саморазправата продължи и навън на пътя. След това искаше да вземе парите ми и да ме ограби", разказа Пламен Михов.



Шофьорът избягал, но Пламен успял да продиктува регистрационния номер на телефон 112. 37-годишният мъж е задържан и по искане на прокуратурата е оставен за постоянно в ареста.

Според държавното обвинение той е бил в изпитателен срок заради закана за убийство и унищожаване на чужда движима вещ. В социалните мрежи близки и приятели на Пламен настояват за справедливост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два големи пожара в Испания: Един загинал и девет ранени в курорта Марбея
Два големи пожара в Испания: Един загинал и девет ранени в курорта Марбея
Спуснаха от върха на паметника Шипка трибагреник с надпис "ОСТАВКА"
Спуснаха от върха на паметника Шипка трибагреник с надпис "ОСТАВКА"