Кристалина Георгиева пред БНТ: Виждаме шанс да коригираме траекторията на икономическото развитие

от БНТ
17:25, 11.09.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Ние видяхме изключителна възможност на учените да намерят решение на проблем, който беше нов за тях. За много кратко време се появиха много ваксини, които ни позволяват да овладеем пандемията. Това заяви директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в новото предаване на БНТ "Говори сега".

Виждам шанс да коригираме траекторията на икономическото развитие, заяви Георгиева.
Според нея пандемията е довела и до отрезвяване и темата за климатичните промени не е отпаднала, тъй като сме осъзнали колко сме зависими от природата.

Георгиева изрази оптимизъм, тъй като в тази криза изключително бързо и координирано са взети действия да се спре упадъкът на световната икономика и да се предотврати "тотален крах", криза, каквато не е имало.

"Поставихме икономиката в едно замразено състояние. В същото време много бързо и гъвкаво се предоставиха финансови помощи на бизнеса и на хората, за да могат да продължат да функционират в тази много странна обстановка", заяви Георгиева.

По думите ѝ тази координирана дейност е гигантска по своите мащаби - в порядъка на 16 трилиона долара, за да може бизнесът да работи.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Харесайте страницата на "Говори сега" във Facebook

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кристъл Палас наказа Тотнъм с три безответни гола
Кристъл Палас наказа Тотнъм с три безответни гола
Гледайте "Говори сега" - новото предаване на БНТ
Гледайте "Говори сега" - новото предаване на БНТ