НОВИНИ

Кристиано Роналдо е най-добре платеният спортист за годината според "Форбс"

Кристиано Роналдо Португалия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:19, 04.05.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Според класацията на авторитетното списание "Форбс" Кристиано Роналдо е най-добре платеният спортист, който в рамките на една година е спечелил 136 милиона долара. Класацията на американската медия е направена от 1 май 2022 г. до 1 май тази година.

По-голяма част от приходите на португалския футболист, който играе за Ал-Насър от Саудитска Арабия, са дошли от спонсори - 90 милиона долара, а от клубовете е спечелил 46 милиона.

Челната тройка е заета от футболисти, като втори и трети са съответно Лионел Меси и Килиан Мбапе. Световният шампион с Аржентина Меси е спечелил 130 милиона долара (65 на терена и 65 от спонсори), а френският нападател Мбапе - 120 милиона, като цели 100 от тях са за това, че остана футболист на Пари Сен Жермен.

На четвърто място е звездата на Националната баскетболна асоциация (НБА) ЛеБрон Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс, който е прибавил в сметката си 119,5 милиона долара - 44,5 от баскетбол и 75 от различни рекламни договори.

На пето място е професионалният боксьор "Канело" Алварес, който е идол на всички мексиканци. Той е натрупал 110 милиона долара, от които 100 на ринга.

Шести и седми са състезателите по голф Дъстин Джонсън и Фил Микелсън, които са заработили съответно 107 милиона и 106 милиона.

Осми и десети са още двама от асовете в НБА - Стив Къри (100,4 милиона) и Кевин Дюрант (89,1 милиона), а между тях на деветата позиция е отказалият се от тениса швейцарец Роджър Федерер, който спечелил 95,1 милиона долара през изминалата година, като само 100 000 от тях са на корта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС може да предложат кабинет за 6 месеца след неразбирателствата с ПП-ДБ
ГЕРБ-СДС може да предложат кабинет за 6 месеца след неразбирателствата с ПП-ДБ
Отрицателни са токсикологичните тестове на стрелеца от Белград
Отрицателни са токсикологичните тестове на стрелеца от Белград