НОВИНИ

Кристиян Минковски пред БНТ: Очаквам силни плувания, лични постижения и надявам се добри класирания (ВИДЕО)

кристиян минковски бнт очаквам силни плувания лични постижения надявам добри класирания видео
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 05.12.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният мениджър на националния отбор на България по плуване Кристиян Минковски застана пред камерата на БНТ, за да направи анализ на представянето на родните състезатели в откриващата сесия на европейското първенство в малък басейн в Отопени, Румъния.

В сутрешните плувания Петър Мицин и Диана Петкова подобриха националните рекорди съответно на 400 метра свободен стил и 100 метра бруст, а с постижението си Петкова намери място и в полуфиналите на дисциплината.

Минковски сподели, че е доволен от тези постижения и изрази надежда, че представянето на българските състезатели ще продължи в същия дух.

"Отлично представяне досега и много добро начало за нашите плувци. Имаме два национални рекорда и полуфинал на Диана с реално 6-о време (една от трите завършили италианки с по-добре време от нея в сериите отпада заради регламента). Много съм доволен от случилото се дотук и се надявам да продължим по този начин", започна генералния мениджър на националния отбор.

"Ако всичко се развие според очакванията, може да разчитаме на време в рамките на 1:05.1, 1:05.2 на Диана. Надявам се то да ѝ стигне за финал", продължи той.

Селекционерът на плувните ни национали изрази надежда, че един от големите ни таланти Петър Мицин ще покаже още по-добро представяне в следващите си дисциплини на шампионата в северната ни съседка.

"Петър също беше много близо до финал, но да не забравяме, че това все пак му беше първо състезание при мъжете през тази година след грандиозните успехи и беше нервен. Това му се отрази до някаква степен на плуването. Надявам се оттук нататък ще може да разкрие на 100% възможностите си", сподели Кристиян Минковски.

"Очаквам силни плувания, лични постижения и надявам се добри класирания", завърши генералният мениджър на българския национален отбор по плуване.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин, заподозрян в шпионаж, е задържан в Сърбия?
Българин, заподозрян в шпионаж, е задържан в Сърбия?
"Лукойл" обмисля продажба на активите си в България
"Лукойл" обмисля продажба на активите си в България