Крум Зарков: Властта се възползва, започва да обещава храна и вода

от БНТ
22:01, 11.12.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

По отношение на правосъдието и съдебната реформа последните три години и половина бяхме управлявани от най-некомпетентното правителство досега, заяви в "Панорама" заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков.

"Да си опозиция, значи да си изправен срещу властта. Значи да вбесиш много мощни хора, да застанеш на пътя на многомилионни интереси. Това е опозицията в България и имаш само един защитник - общественото мнение, което в период на криза някак си се свива около себе си. Властта се възползва, започва да обещава храна, вода. Не е лесно да си опозиция. Още повече, че когато си опозиция на едно безотговорно правителство, носиш още по-голяма отговорност", заяви още Зарков.

Няколко министри се смениха, но нещата не се подобряват. Това нещо направи така, че към страната ни, която и преди не се гледаше кой знае колко добре от гледна точка на върховенството на закона, се постави наистина клеймо, допълни Зарков.

Хората, които убеждаваме за нашата позиция за Македония, чуха, че ги прекарваме с 200", заяви още Зарков.

Според него е малко трудно да ги убедим в нашата позиция, за която има достатъчно силен консенсус. "Ние нямаме правителство, което да успее да говори и убеди своите партньори".

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Очакват се значителни валежи
Очакват се значителни валежи
Захариева в "Панорама": Няма да атакувам съседна държава с фалшиви опорки
Захариева в "Панорама": Няма да атакувам съседна държава с фалшиви опорки