НОВИНИ

Удължени са сроковете на протоколите и рецептите за лекарства на хронично болните

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 11.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Заради CОVID пандемията Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е удължила, както в началото на кризата, сроковете на протоколите и рецептите за лекарства на хронично болните.

В началото на следващата година НЗОК ще инициира кръгла маса за подходи, които да разрешат проблемите и на пациенти с редки заболявания, чието лечение касата не реинбурсира. Това каза проф. Петко Салчев, управител на Здравната каса в "Още от деня".

Проф. Салчев беше категоричен, че парите, които Здравната каса дължи на личните лекари, ще бъдат изплатени във вторник за ноември и декември.

На 18 декември ще бъдат изплатени допълнителните средства на болничните заведения, които не са достигнали необходимия минимум от дейности.

По отношение на мерките за подпомагане на медиците, проф. Салчев заяви, че за договореното допълнително заплащане по 1000 лева ще се търсят начини то да продължи и след Нова година.

БЛС с отворено писмо: НЗОК се подиграва с българските медици

Управителят на НЗОК се защити срещу упреците на Лекарския съюз за мудната работа на администрацията, която бави плащанията на лекарите като подчерта, че процедурата включва и други длъжностни лица, например Надзорния съвет.

Какво още каза проф. Салчев вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Планът за възстановяване и устойчивост ще осигурява 1% ръст на БВП годишно
Планът за възстановяване и устойчивост ще осигурява 1% ръст на БВП годишно
Кои световни лидери обявиха, че ще се ваксинират срещу COVID-19?
Кои световни лидери обявиха, че ще се ваксинират срещу COVID-19?