НОВИНИ

Оставиха в ареста младежа, преобърнал тир след гонка с полицията в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 11.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
Криминално

Районният съд в Бургас остави в ареста 18-годишния Янко Йорданов, който задигна тир и се преобърна с него след среднощна гонка с полицията

Заради противоепидемичните мерки мярката за неотклонение бе гледана онлайн, чрез видеоконферентна връзка от ареста.

Пред магистратите 18-годишният Янко Йорданов сподели единствено, че сам си е виновен, но повече защо е извършил тези действия, не е пожелал да коментира.

Йорданов се познавал със собственика на фирмата, чиято собственост е преобърнатия тир, както и с шофьора, който пряко отговарял за превозното средство.

Зорница Щърбева, наблюдаващ прокурор: Към настоящия момент единственото известно е, че ключовете са се намирали вътре в превозното средство, както и че то е било отключено.

От прокуратурата нямат данни момчето да е работило нелегално във фирмата. Янко няма шофьорска книжка, но от разпространените охранителни кадри се вижда, че има умения да управлява тежкотоварен автомобил. А полицейската гонка завършила с катастрофа не е първото провинение на 18-годишния младеж.

След екшъна в Бургас: Повдигат обвинение на шофьора, който преобърна тир с дървесина

Зорница Щърбева, наблюдаващ прокурор: През 2018 г. е осъден за това, че в периода 21 март- 25 март в условията на продължавано престъпление, с две деяние е извършил престъплението грабеж, като е чужди движими вещи на обща стойност около 330 лв., от владението на две различни лица, едното от които е малолетно и е употребил за това сила, изразяваща се в избутване и издърпване.

Че е проблемен тийнейджър признават и хората, живеещи в блока, където Янко обитавал защитено жилище за сираци. Съседи разказват, че нападнал дете и се оплакват, че целият блок е вдигнал ръце от него.

Сега на Янко му е повдигнато обвинение за кражбата на тира, като за това деяние законът предвижда наказание от 1 до 10 г. затвор.

Към момента се уточнява и за каква сума са нанесените материални щети.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След рекордно дълга среща на върха: За какво се договориха лидерите на ЕС?
След рекордно дълга среща на върха: За какво се договориха лидерите на ЕС?
Софийският международен литературен фестивал започна с онлайн среща със Салман Рушди
Софийският международен литературен фестивал започна с онлайн среща със Салман Рушди