НОВИНИ

След екшъна в Бургас: Повдигат обвинение на шофьора, който преобърна ТИР с дървесина

bnt avatar logo
от БНТ
11:54, 10.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

ТИР се преобърна на централен булевард в Бургас след гонка с полицията тази нощ. Шофирал е 18-годишен младеж без книжка. Като по чудо от инцидента няма пострадали хора.

Малко преди полунощ полицаи забелязали, че тежкотоварният автомобил криволичи по пътя. Опитали да го спрат за проверка, но шофьорът настъпил газта и тръгнал да бяга.

След продължително полицейско преследване ТИР-ът е пресрещнат на кръговото кръстовище на бул. "Стефан Стамболов" и на завоя се е преобърнал.

Веднага след катастрофата шофьорът - 18-годишен младеж от Средец, е задържан. Установено е, че камионът бил откраднат. Нямал и шофьорска книжка. Арестуван е и преди за дребни кражби.

Дал е изключително противоречиви обяснения на каква база всъщност е проникнал в купето на ТИР-а и защо е предприел тази изключително рискована гонка с полицейските служители, заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

18-годишен без книжка е шофьорът, който преобърна тир след гонка в Бургас

Тежкотоварният автомобил бил натоварен с дървени материали за близо 40 000 лв. и е оставен на паркинга на предприятие за дървообработка в Бургас.

До рано сутринта продължи разчистването на кръговото кръстовище, което остана от части блокирано.

На младежа, предизвикал инцидента, ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на значителни материални щети. Досега той е обитавал защитено жилище в Бургас.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пациент се самоуби след скок от шестия етаж в "Пирогов"
Пациент се самоуби след скок от шестия етаж в "Пирогов"
Антъни Джошуа: Имам инстинкт на убиец, ще нокаутирам Пулев между 7-ия и 9-ия рунд
Антъни Джошуа: Имам инстинкт на убиец, ще нокаутирам Пулев между 7-ия и 9-ия рунд