НОВИНИ

Не са откраднати лични данни от "Пфайзер" по време на хакерската атака

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:38, 10.12.2020
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Няма откраднати лични данни по време на вчерашната хакерска атака срещу базираната в Нидерландия Европейска агенция по лекарствата.

Хакери са получили документи, свързани с разработката на "Пфайзер", но не са се сдобили с информация, която би могла да бъде използвана за злоупотреби.

Подобни кибератаки срещу здравни институции зачестиха през изминалите месеци. Хакери от Китай, Иран, Севера Корея и Русия бяха обвинени, че са опитали да се сдобият със секретна информация, касаеща разработки на ваксини срещу COVID-19.

И Канада одобри ваксината на "Пфайзер" и "Байонтех"

Междувременно Канада стана третата държава след Великобритания и Бахрейн, която разреши употребата на разработката на "Пфайзер" и "Байонтек".

В САЩ очакват зелена светлина за начало на ваксинациите. Според проучване на АП едва 50% от американците искат да се ваксинират. Властите са си поставили за цел до края на април да бъдат имунизирани поне 70% от гражданите.

САЩ остават и най-тежко засегнатата от пандемията държава, ръст на новите случаи има и в Бразилия. По данни на университета "Джон Хопкинс", в глобален мащаб се наблюдава отслабване на заразата. Близо 69 милиона са заразените с COVID-19, а жертвите на вируса са около 1,6 млн. души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима младежи загинаха в катастрофа на пътя Варна - Бургас
Трима младежи загинаха в катастрофа на пътя Варна - Бургас
Реал избегна сензационно отпадане, Интер приключи с Европа за този сезон
Реал избегна сензационно отпадане, Интер приключи с Европа за този сезон