НОВИНИ

Крумовград спря победната серия на Левски в Първа лига

"Сините" завършиха наравно 1:1 в мач от деветия кръг на първенството

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 18.09.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски завърши наравно 2:2 в гостуването си на Крумовград в двубой от деветия кръг на Първа лига, игран на спортен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Коматево.

Димитър Тонев (22') даде аванс за домакините, но малко след това Вандерсон Цунами (27') изравни. Пет минути по-късно бразилецът асистира на Рикардиньо (32'), който донесе обрата за "сините". Към средата на втората част Алекс Колев (75') изравни и оформи крайния резултат.

Така Крумовград спря серията на Левски от три поредни победи. Срещата бе и първа в професионалния футбол между двата отбора. Въпреки равенството, "сините" остават на третото място в класирането на първенството с актив от 16 точки. Крумовград се изкачва до петата позиция с 13.

Двубоят започна с преимущество за Левски, но постепенно Крумовград успя да изравни играта и в 21-ата минута откри резултата. Димитър Тонев се пребори с Жереми Петрис малко пред наказателното поле на гостите и стреля по диагонала, топката рикошира в крака на Кристиан Димитров и стана неспасяема за Пламен Андреев.

Само 5 минути след това обаче Левски изравни. Джавад Ел Джемили центрира от ъглов удар към Вендерсон Цунами, който бе оставен непокрит и засече с глава в долния десен ъгъл на Янко Георгиев за 1:1.

Шест минути след това крайният защитник влезе в ролята на асистент за второ попадение във вратата на Крумовград. Играчите на Николай Костов разиграха добре по левия фланг и Цунами изведе Рикардиньо отляво в наказателното поле, а бразилският нападател завърши още с първото си докосване в близкия ъгъл, за да направи обрата за своя тим пълен.

В 39-ата минута Ел Джемили опита да изненада Янко Георгиев със силен шут от малък ъгъл директно от пряк свободен удар, но стражът на домакините изби в корнер.

Втората част започна с положение пред вратата на Левски. Даниел Миланович напредна по десния фланг и центрира по земя към границата на наказателното поле, където Серкан Юсеин стреля точно в долния ляв ъгъл, но Пламен Андреев спаси.

В 61-ата минута Уелтън се откъсна отляво и опита да завърши по диагонала, но ударът му рикошира в крак на защитник и излезе в корнер.

Четвърт час преди края на редовното време Крумовград изравни. Защитата на гостите не се справи убедително след центриране отдясно към наказателното поле, където Жереми Петрис позволи на Алексндър Колев да овладее, да се обърне с лице към вратата и падайки на земята да стреля в долния ляв ъгъл на Пламен Андреев за 2:2.

В първата минута от добавеното 8-минутно продължение на мача играчите на Левски имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Рикардиньо, но главният съдия Георги Давидов отсъди нарушение за игра с ръка на бразилеца при овладяването на топката. Така двубоят завърши при равен резултат.

В следващия десети кръг Крумовград гостува на Пирин (Благоевград), докато Левски посреща Етър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Министърът на отбраната не даде задоволителни отговори за дрона
Йотова: Министърът на отбраната не даде задоволителни отговори за дрона
Любо Пенев: В никакъв случай не очаквам загубата от Пирин да ни се отрази
Любо Пенев: В никакъв случай не очаквам загубата от Пирин да ни се отрази