НОВИНИ

Кубрат Пулев: Надявам се на един зрелищен двубой, в който да изляза победител

Пулев говори на специална пресконференция преди мача с Махмуд Чар насрочен за 7 декември в "Арена София". Опонентът му също присъства на срещата с медиите.

Кубрат Пулев: Надявам се на един зрелищен двубой, в който да изляза победител
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:26, 02.10.2024
Чете се за: 05:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Надявам се на един зрелищен двубой, в който да изляза победител. Това заяви най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев на днешната пресконференция в столичен хотел преди мача за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA) с носителя на пояса Махмуд Чар. Двамата ще се изправят на ринга на 7 декември в зала "Арена София". На събитието присъстваха още промоутърите на двамата, както и легендата на българския бокс Михаил Таков.

Кубрат трябваше да се изправи срещу Чар по-рано през годината на 30 март, но съперникът му се отказа заради контузия на бицепса. Вместо това, по-големият от братя Пулеви се би с украинеца Игор Шевадзуцкий.

„Дълго време му дадохме като почивка, тъй като той имаше нужда от такава заради контузията. Оказа се, че наистина е контузен. Направили са му козметична процедура. Факт е, че минаха шест месеца. Смятам, че е достатъчно. Самият той каза, че е добре и че тренира. Публикува си снимки от фитнеса. Сложихме дата 7 декември, за да може и двамата да имаме необходимата подготовка за този мач. Надявам се да стане един двубой, който ще е доста зрелищен и естествено аз да победя. За мен е важно победата и да зарадвам българската публика. Държах много мачът да е в България. Винаги се радвам, когато се бия тук. Самата публика допринася много в мачовете“, започна Пулев.

Относно предстоящия сблъсък на 7 декември, Пулев сподели, че Чар няма с какво да го изненада.

„Не мисля, че има с какво да ме изненада. Надявам се да не ме изненада. Няма такива възможности да ме изненада. Добър боксьор, има характер, или поне привидно. Наблюдавал съм мачовете му най-детайлно. В никакъв случай не е за подценяване, корав е. Никога обаче не ме е притеснявал. Единствено имам едно огромно уважение към Бог. Заводските ми настройки са такива, така съм възпитан. На никого да не падам на колене и да клякам. В моята кариера имам над 300 аматьорски мача, около 30 и няколко професионални мача. Много пъти съм подценявал моите противници. Най-вероятно аз ще го изненадам него. Някои боксови специалисти сигурно ще разберат какво ще се случи в първите 3 рунда, но всичко е възможно в професионалния бокс. Ще дойде подготвен, но аз ще съм много по-подготвен от него. Ще бъде обезверен“, закани се българинът.

Двамата с Чар си размениха остри реплики и закани, в които водещ беше шампионът, а Пулев заяви:

„Всичко започва с вярата. Хубаво е да вярва, ще му е нужна вяра във всеки един рунд. Подобни думи, дори още по-гръмки, говореше на пресконференцията март месец, но се контузи. Имам и деца, учат се да говорят, после трябва да ги научим какво да говорят. Този дребен урок, който ще му даде природата, да бъде по-смирен и по-умерен в приказките. Няма да забравя да го питам какво точно се е случило на мача“, каза още Кобрата.

„Едва ли някой може да ме обиди, тъй като аз приемам хората за хора, а не за богове. Много добре знам кой съм и какво представлявам. Превъзбуден е, това ми харесва. Трябва да внимава на ринга, да не му се доповръща, да не го заболят ребрата, да не мисли къде е вратата, защото на ринга няма врата. Единственият, който ще му помогне, е съдията. Предстои ми много добра подготовка – и Михаил Таков, и Ули Вегнер са до мен. Надявам се да нямам контузии и всичко да мине перфектно. Ще изляза една усъвършенствана бойна машина срещу него – 110-112 кг ще бъдат стоварени върху него“, заяви Пулев.

Претендентът за световната титла постави Чар след топ 20 на съперниците, срещу които се е изправял на ринга.

„След топ 20 поставям Чар. Къде точно – не мога да кажа. Едва ли ще иска реванш. Чисора не иска нов мач с мен. Нямам търпение да дойде 7 декември и наистина да го направя безпомощен“, заяви още Кубрат Пулев.

„Треньорът е като втори баща в бокса. Да не говорим, че някои от момчетата нямат бащи. Никога не съм забравял нито един треньор, естествено в това число влиза и Мишо Таков. Той е човекът, който е видял целия ми житейски и професионален път. Говорим за 20 години, плътно до нас. Ще използвам момента да благодаря на Мишо Такъв за всички тези години и ще продължим да се подкрепяме винаги“, сподели на срещата с медиите Кобрата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В тежко състояние е жената, пострадала при снощия пожар в центъра на София
В тежко състояние е жената, пострадала при снощия пожар в центъра на София
Вратарят Димитър Евтимов се завърна от Кипър, тренира с първия отбор на ЦСКА в Панчарево
Вратарят Димитър Евтимов се завърна от Кипър, тренира с първия отбор на ЦСКА в Панчарево