НОВИНИ

Махмуд Чар: Това ще бъде последният мач на Пулев

Кубрат Пулев и Махмуд Чар ще се изправят на ринга на 7 декември в зала "Арена София".

Махмуд Чар: Това ще бъде последният мач на Пулев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:38, 02.10.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Това ще бъде последният мач на Пулев, ще го изпратя вкъщи при децата му. Такава закана към най-добрия ни боксьор в тежка категория отправи регулярният световен шампион на WBA Махмуд Чар на днешната пресконференция в столичен хотел.

Двамата ще се изправят на ринга на 7 декември в зала „Арена София“. На събитието присъстваха още Кубрат Пулев, промоутърите на двамата боксьори и легендата Михаил Таков.

Чар, който трябваше да се бие с Кобрата на 30 март, но бе спрян от контузия на бицепса, разкри, че е хубаво отново да бъде в България.

„Хубаво е да съм отново в България. Обещах, че ще има мач за световната титла тук и един мъж трябва да спази думата си. Щастлив съм, че ще се бия с Кубрат Пулев, той е един от най-добрите боксьори в тежка категория и е национален герой тук. В края на краищата, боксът е не само спорт, а и бизнес. Пожелавам му успех, но аз ще спечеля и ще се върна обратно в Дубай“, започна увереният шампион.

Той се закани да изпрати Кубрат у дома при децата му след срещата в началото на декември.

„Аз съм диамантът. Няма как да ме пречупи. Аз не мисля, че ще издържи шест рунда срещу мен. Това ще бъде 12-рундов мач за световната титла, всичко може да се случи. Аз ще му преподам няколко трудни урока. Това ще бъде последният му мач, след това може да се пенсионира. Няма да има респект на ринга“, каза той и се обърна към българина със следните думи: „Ще ти помогна да станеш баща на пълен работен ден“.

„Смятам, че той е отличен аматьорски боксьор. Аз имам само 10 аматьорски боя, преди всичко съм професионалист. Имам три световни титли, бил съм се три пъти за световната титла. Ще го смачкам. Не можеш да направиш от магарето – кон. Ще бъде много лесен мач“, заяви още Чар.

Чар иска да се завърне в България след известно време, като разкри и плановете си. Той възнамерява да приключи с бокса след още 3-4 битки на ринга.

„Искам да дойда отново да се бия в България, защото това е страхотна страна. Но не смятам, че ще се стигне до реванш – ще го изпратя у дома при децата му. След мача с Пулев мога да се бия с Чисора и след това – задължителен претендент след двубоя Усик – Фюри. Планирам още 3-4 боя, след което ще се пенсионирам. Имах чудесна кариера. Мога да направя в даден момент шоу в София, но не мисля, че ще бъде с Кубрат“, добави още той.

Чар говори и за трудния си живот.

„Винаги трябва да мечтаеш. Когато бях на 27 години се бих с Виталий Кличко, боят беше 50/50. Имах тежка контузия, но седем месеца по-късно станах световен шампион. На 4 години загубих баща си, три години по-късно вече трябваше да осигурявам препитанието си. Така че моят живот никога не е бил лек“, завърши боксьорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиян Генов записа победа и загуба в първия ден на световното първенство по джудо за юноши в Таджикистан
Кристиян Генов записа победа и загуба в първия ден на световното първенство по джудо за юноши в Таджикистан
В тежко състояние е жената, пострадала при снощия пожар в центъра на София
В тежко състояние е жената, пострадала при снощия пожар в центъра на София